Preşcolarii din Păuşeşti-Otăsău vor învăţa, de astăzi, în „casă” nouă
  • Grădiniţa din satul Barcanele a fost inaugurată, după un amplu proces de modernizare

Luni, 14 ianuarie, întreaga comunitate din comuna Păuşeşti-Otăsău s-a adunat în satul Barcanele să participe la tăierea panglicii inaugurale în urma modernizării Grădiniţei. Autoritățile locale și conducerea școlii i-au avut alături pe inspectorul şcolar general ISJ Vâlcea, Andra Bică, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, alături de cadrele didactice, dar și de micuţii care vor învăţa în clădirea nou amenajată. După aproape 100 de ani de la construire, clădirea în care funcţionează grădiniţa a avut parte de o reabilitare capitală, printr-un proiect finanţat cu fonduri guvernamentale. În cadrul evenimentului, cei prezenţi au avut ocazia să viziteze sălile de clasă ale unităţii de învăţământ.

Cătălin Avan: „Felicit Guvernul României care începând cu anul 2017, a acordat prioritate zero investițiilor din învățământ”

În cadrul evenimentului, primarul Cătălin Avan le-a mulţumit tuturor cadrelor didactice pentru implicare în procesul educaţional şi invitaţilor „de calibru” pentru participare la acest eveniment important pentru comunitate: „Ne-a dat Dumnezeu șansa, bucuria și mai ales satisfacția sufletească să reuşim reabilitarea Grădiniței din satul Barcanele. Clădire model Spiru Haret, construită în anul 1926, în care generații întregi de fii/fiice din această frumoasă localitate au fost şlefuite pentru viața, de superbii dascăli ai învățământului păuşeştean – Stegărus, Enăchescu, Folescu, Florica, Avan, Sobolu… Mulțumesc frumos d-lui Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea și doamnei Andra Bică, inspector școlar general al județului Vâlcea pentru susținere și participare! Eu laud foarte puțin politicienii romani, dar felicit din suflet Guvernul României care începând cu anul 2017, a acordat prioritate zero investițiilor din învățământ!”, a spus primarul Cătălin Avan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a răspuns invitaţiei primarului comunei Păuşeşti, Cătălin Avan la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Grădiniţei, investiţie în valoare de aproximativ 6,4 miliarde lei vechi, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

„Particip cu multă bucurie la acest eveniment, deosebit de important pentru comunitatea locală, care de astăzi beneficiază de o grădiniţă modernă, dotată cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea activităţii de educare a preşcolarilor din satul Barcanele şi mă bucur că această clădire, edificată în anul 1952 şi reabilitată ultima oară în anul 1976, a primit o nouă înfăţişare prin investiţia pe care o inaugurăm şi a cărei finanţare a fost asigurată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Este o dovadă a preocupării noastre pentru asigurarea condiţiilor optime formării şi educării tinerei generaţii, dar şi pentru dezvoltarea comunităţilor locale. De altfel, prin PNDL II, pentru Comuna Păuşeşti Otăsău, au fost alocate fonduri guvernamentale şi pentru Şcoala Gimnazială Păuşeşti-Otăsău, de peste 4,7 miliarde lei vechi, dar şi pentru Drumul Comunal 126 Păuşeşti – Băile Govora, ale cărui lucrări de reabilitare se ridică la peste 10 miliarde lei vechi. Evident că, pentru obţinerea acestor fonduri, trebuie felicitat şi domnul primar Cătălin Avan, care s-a preocupat ca documentaţiile proiectelor să îndeplinească toate cerinţele legale, astfel încât astăzi să ne putem bucura de această investiţie”. Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *