Autorităţile din Stoileşti sunt pregătite să facă faţă iernii

Chiar dacă a nins din belşug, pe toate drumurile din comuna Stoileşti s-a putut circula fără probleme. Deszăpezirea s-a putut realiza în condiţii bune, iar localnicii nu au stat cu teama că nu vor putea să îşi scoată maşinile din curte din cauza troienelor, deoarece au avut şoselele curate ca-n palmă. Primăria a luat măsurile necesare pentru a preveni apariţia unor probleme în perioada iernii din cauza zăpezii: „Din fericire pentru cetăţeni, noi am acţionat cu toate utilajele avute la dispoziţie şi am deszăpezit toate drumurile. Prioritare au fost drumurile cu acces direct către microbuze. A fost o iarnă care a avenit neaşteptat de repede, dar am făcut faţă, şi cred că şi cetăţenii au observat că ne-am implicat şi lucrurile sunt rezolvate în acest sens”, a declarat primarul Florin Ionescu.

La Stoileşti s-a finalizat, în condiţii de iarnă, podul din satul Izvoru Rece

Până la căderea primului fulg de zăpadă, în localitatea Stoileşti s-a lucrat la construcţia podurilor de interes local în satele Ghiobeşti, Stăneşti şi Izvoru Rece. 

Cum pârâul Stăneasca s-a umflat vara trecută şi a rupt malurile, modificând configuraţia zonei, podul nou construit din satul Izvoru Rece a reprezentat o necesitate obiectivă. Cu gândul la dezgheţul care poate să vină oricând, primarul Florin Ionescu a urgentat, în ciuda iernii, aplicarea stratului de asfalt peste pod: „În ceea ce priveşte drumurile, în ultimii ani oamenii traversau de-o parte şi de alta a pârâului Stăneasca prin vad, în condiţiile de ploi abundente. De multe ori era practic imposibil să ajungă acasă sau la serviciu.

Înainte de sărbători am reuşit să finalizăm podul din satul Izvorul Rece. În ciuda condiţiilor grele, constructorul şi-a îndeplinit sarcinile în aşa fel încât, de Crăciun, cetăţenii au putut să treacă pe acest pod. A fost o lucrare importantă, fiindcă de zeci de ani cetăţenii s-au chinuit trecând prin vadul râului spre case. Acum podul este finalizat, asfaltat, şi ne bucurăm că am realizat încă o lucrare importantă în comuna Stoileşti, în beneficiul oamenilor”, a afirmat primarul.

Celelalte două poduri prinse în proiect vor fi gata în acest an, ele, fiind foarte necesare locuitorilor, care până acum treceau cu maşinile şi căruţele prin albia pârâului. Proiectul pentru construirea celor trei poduri în satele Ghiobeşti, Stăneşti şi Izvoru Rece au finanţare de la Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a investiţiei a fost de 25 de miliarde.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *