Gheorghe Melente: „Anul 2018 a fost unul excelent din punct de vedere investiţional, la Drăgoești”

Primarul comunei Drăgoești, Gheorghe Melente a încheiat anul 2018 cu investiţii de anvergură în plină desfăşurare, cu patru proiecte măreţe care, odată finalizate, vor contribui substanţial la dezvoltarea comunei. Însă, administraţia locală a încheiat anul şi cu datorii, rectificarea bugetară de la sfârşitul anului fiind aproape inexistentă pentru comună Drăgoeşti. Însă, primarul Gheorghe Melente se arata încrezător şi spera că bugetul alocat pe anul 2019 să fie unul echilibrat, astfel încât să poată realiza planul de investiţii propus pentru anul acesta:

„Anul 2018 a fost unul excelent din punct de vedere investiţional. Roadele muncii mele şi ale echipei din primărie, în primii doi ani de mandat, s-au văzut în cursul anului 2018. Avem foarte multe proiecte în derulare şi finalizate în proporţie de 80% pe infrastructura, clădiri edilitare şi nu numai. Însă, problema este că am rămas cu datorii la sfârşitul anului, datorii pe care nu le putem onora în prezent, neavând un buget aprobat. Noi ne-am bazat la începutul anului 2018 pe un buget pe care îl ştiţi bine, apoi au venit majorările salariale şi eu am mers pe principiul că trebuie să îi dăm angajatului ce i se cuvine legal pentru că nicio persoană nu vine degeaba la muncă. Astfel că a trebuit să facem ceea ce noi nu am făcut până în prezent, am mutat bani de la investiţii ca să asigurăm fondurile salariale. Am avut noroc cu aceste proiecte pe care le avem în derulare cu fonduri externe. Nici la ultima rectificare bugetară nu am primit mai nimic, astfel că am intrat în noul an cu datorii”, ne-a declarat primarul Gheorghe Melente.

Cele patru proiecte majore vor pune la punct infrastructura în localitate

În ceea ce priveşte stadiul proiectelor aflate în derulare, Gheorghe Melente spune că cea mai importantă investiţie de pe raza localităţii, respectiv proiectul de asfaltare a celor 12.3 km este în proporţie de 80% executat. Celelalte proiecte sunt şi ele în grafic: „Modernizarea dispensarului uman se apropie şi ea de final, cred că în februarie îi vom putea face inaugurarea. În acelaşi timp, la terenul de sport prin GAL este finalizata procedura de licitaţie şi vom începe lucrările în primăvară, pentru că nu am vrut să grăbesc efectiv acest proiect. Centrul cultural a intrat şi el în linie dreaptă, am predat amplasamentul, s-a trecut deja la execuţie, s-a decopertat terenul şi urmează cursul lucrărilor. Termenul de execuţie este de doi ani, însă un constructor serios poate termina lucrarea şi într-un an. Nu depinde de noi, administraţia locală a făcut documentaţia şi a accesat fondurile, mai departe este treaba celor de la Compania Naţională de Investiţii. Acestea sunt cele patru proiecte majore şi care îmi rezolva infrastructura în localitate. Mai este şi drumul judeţean, la care vor începe lucrările de modernizare, cred că undeva în vara acestui an”, a mai spus Gheorghe Melente.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *