Flacăra intră în cantonament

După o primă săptămână de reacomodare la efort, Flacăra Horezu intră de luni în cantonament în localitate.

În perioada 28 ianuarie-2 februarie, echipa pregătită de Adrian Popa şi Florin Matache este în cantonament centralizat la Horezu, pregătirea specifică urmând să se desfăşoare la Stadionul din Treapt. Deocamdată, în lotul care a terminat turul sunt doar trei noutăţi, fundaşul stânga Ştefan Covalschi (ACS Poli Timişoara), mijlocaşul central Darius Preda şi fundaşul central Andrei Iovan (ambii de la Hermannstad II), dar se mai discută aducerea unui mijlocaş ofensiv nigerian. Au părăsit echipa juniorii David Oprescu (CSM Slatina) şi  Valentin Târş (Dăeşti).

Portarul şi totodată antrenorul secund al echipei, Florin Matache cred că echipa sa se poate lupta la promovare cu favoritele Turris Turnu Măgurele şi FC U Craiova. „Returul va fi mult mai greu, Flacăra deja nu mai e o echipă la care poţi merge să te gândeşti să câştigi, şi-a câştigat respectul pe teren, a adunat multe puncte. Toţi adversarii ne tratează cu precauţie, noi trebuie ne motivăm şi să ne pregătim mai bine. Ne batem acolo sus cu  echipe foarte puternice şi cu bugete foarte mari pentru acest nivel, FC U Craiova şi Turnu Măgurele. Noi încercăm să strângem cât mai multe puncte, targetul este să depăşim punctajul din tur, dar noi nu avem obiectiv promovarea, grupul este făcut pentru la anul. Păstram acelaşi calapod de echipă, cu 2-3 mici ajustări, nu ne-am hazardat la transferuri spectaculoase, nu avem nici buget foarte mare, dar toţi cei care au jucat şi-au făcut treaba şi sunt băieţi de caracter, ne bazăm pe ei în continuare. La momentul acesta pare că lupta se dă în trei, dar pot apărea surprize, Pucioasa şi Bascov sunt echipe bune. Important este acum să fim capacitaţi, să ne pregătim bine, este o perioadă grea, pe care oricare fotbalist o detestă, dar care ne va ajuta pe viitor. Sper să aducem în continuare suporterii la stadion, le mulţumim că ne sprijină şi îi mulţumim primarului Nicolae Sărdărescu, care ne-a creat toate condiţiile pentru a face aceste rezultate” a declarat Matache.

Robert Popa, viitorul Florin Matache

„Eroul de la Liberec” crede că juniorul din poarta Flacărei, Robert Popa (16 ani) îl va depăşi în carieră. „Îl văd pe Robert Popa un viitor portar de naţională, are talie, este muncitor, a stat pe lângă foşti portari şi are ce să înveţe. Cred că are un viitor frumos, dacă va rămâne la fel de serios!”. Juniorul aflat sub contract cu SCM Rm. Vâlcea este portarul titular al naţionalei Under 16.

Cinci amicale sunt stabilite

Horezenii vor începe din februarie şirul amicalelor. Astfel, pe 6 februarie, Flacăra va disputa primul amical cu colega de serie Unirea Bascov, iar pe  9 şi 13 februarie va juca o „dublă” cu formaţia de eşalon secund, Pandurii Tg.Jiu. Pe 16 februarie este programat un test cu Energeticianul Tg. Jiu (Liga a II-a), iar pe pe 20 februarie cu Minerul Costesti (Superliga Vâlcea).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *