Consiliul Judeţean Vâlcea alocă bani din buget pentru modernizarea infrastructurii medicale la trei spitale din judeţ
  • Spitalul Judeţean Vâlcea, Spitalul Mihăeşti şi Spitalul Drăgoeşti vor primi fonduri pentru modernizare şi dotarea cu aparatura medicală de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Vâlcea, în prima şedinţă ordinară din acest an, a aprobat alocarea a aproape 35 miliarde lei vechi, către unităţile medicale aflate în subordinea sa. Au primit bani trei unităţi spitaliceşti: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul de la Mihăeşti, dar şi cel de la Drăgoeşti, pentru lucrări de modernizare, dar şi pentru dotarea cu aparatură medicală necesară.

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea

„Prin votul dvs., ai consilierilor judeţeni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea primeşte astăzi 637.000 lei pentru corp clădire RMN, 303.000 lei pentru reamenajarea spălătoriei la Spitalul nr 2, am hotărât să facem o spălătorie aşa cum trebuie la Spitalul judeţean de Urgenţă Vâlcea, care să deservească aşa cum trebuie toate unităţile spitaliceşti şi care va fi amenajata la Spitalul 2. Fac menţiunea ca aici s-a scos din nou la licitaţie proiectarea pentru pentru acest spital pentru care Compania Naţională de Investiţii a alocat 422 miliarde lei vechi, termenul de deschidere al ofertelor fiind pe 25 februarie 2019. Tot la Spitalul Judeţean trebuie să cumpărăm o trusă endoscopică urologica de 141.000 lei şi vor mai achiziţiona o masă endourologică, în valoare de 119.000 lei. Pentru Spitalul Mihăeşti ne propunem, pentru că sunt mari probleme la drumul de acces, şi potrivit estimărilor, ar fi nevoie de 522.000 lei, de asemenea bucătăria trebuie amenajata şi trebuie să investim 150.000 lei şi încă 78.000 lei pentru amenajarea alei pietonale, parcări etc. Şi ne mai dorim să achiziţionăm şi un aparat extrem de necesar sistem de endoscopie bronşică complet, în valoare de 200.000 lei. Atât Spitalul JUdeţean Vâlcea car şi spitalul Mihăeşti vor continua dotarea cu aparatura medicală din venituri proprii şi în caz de nevoie, vom interveni şi noi, în limitele bugetului”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Totodată, consilierii au mai aprobat, cu unanimitate de voturi şi alocarea a 300.000 lei pentru spitalul de la Drăgoeşti în vederea montării de module de epurare şi pentru înlocuirea căminelor. Consiliul Judeţean a mai alocat 150.000 lei pentru împrejmuirea spitalului Drăgoeşti şi încă 400.000 lei pentru execuţie căi de acces către spital.

Clinica balneofiziologică Calimănești

Samoil Vâlcu: „Cred că şi clinica de la Călimăneşti merită atenţie din partea Consiliului Judeţean”

Consilierul judeţean PNL, Samoil Valcu a lăudat iniţiativa preşedintelui Constantin Rădulescu de a aloca fonduri din buget pentru modernizarea spitalelor judeţene şi a solicitat o atenţie sporită pentru clinica balneofiziologică de la Călimăneşti, aflată în subordinea SJU Vâlcea şi care este într-o stare avansată de degradare şi care are o aparatura medicală învechită: „Mă bucur că suntem atenţi cu infrastructura spitalelor, indiferent de unde vine, v-aş ruga şi ştiu că aţi vizitat în toamna clinică de balneologie de la Călimăneşti, care este secţie exterioară în cadrul SJU Vâlcea, să avem în vedere şi acolo dotarea cu aparatura medicală pentru că am rămas în urmă şi cred că şi clinica de la Călimăneşti merita atenţie din partea Consiliului Judeţean, aşa cum merită să cumpărăm şi spaţiul şi să ne apucăm să investim”, a argumentat solicitarea, consilierul PNL, Samoil Vâlcu.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *