Nicolae Sărdărescu: „Sperăm ca până în primăvară să predăm Consiliului Judeţean drumul care duce la Vf. Roman, pentru a putea fi asfaltat

În această iarnă, turiştii au luat cu asalt staţiunea Vf. Roman de la Horezu, cea mai nouă staţiune montană din judeţul Vâlcea. La Horezu, în luna decembrie a fost dată în funcţiune prima pârtie de schi, construită de un investitor privat. Vor mai urma alte cinci pârtii dar şi un restaurant de cinci stele, astfel încât, în doi-trei ani, oraşul ceramicii, prin Vf. Roman, să rivalizeze staţiunile de schi cu renume din ţară. Chiar dacă, în această iarna, turiştii au întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte drumul de acces către pârtie, din sezonul viitor, perspectivele sunt încurajatoare. Dorinţa tot mai mare a turiştilor de a se aventura pe culmile munţilor au determinat autorităţile locale să urgenteze demersurile de amenajare a drumului şi crearea unei infrastructuri propice activităţii turistice.

Astfel ca, Primăria Horezu pregăteşte documentaţia în vederea turnării primului strat de asfalt pe drumul de 14 km care urcă la Vf. Roman, urmând ca, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi primăria Vaideeni, prin exproprierea terenurilor, să poată fi modernizată şi infrastructura stradală din staţiunea Vârful Roman, unde în prezent sunt funcţionale aproape 100 de pensiuni şi cabane. Totodată, administraţia locală urgentează demersurile pentru introducerea energiei electrice în zonă: „Aşa cum am promis, anul acesta se poate schia la Vârful Roman. Se lucrează deja şi la restaurantul de cinci stele, care are amprentă la sol de 1000 de metri pătraţi. În primăvară vor începe lucrările la cea de-a doua pârtie care va avea 1,5 kilometri şi la cele două hoteluri de cinci stele plus zona de piscină, centru SPA, terase, locuri de joacă şi terenuri de sport. În fiecare an se va construi cel puţin câte o pârtie. Vor fi şase pârtii în total. Fără îndoială, cea mai mare realizare este domeniul schiabil. Împreună cu Vaideeniul, suntem în comisie pentru preluarea drumurilor totale, ca să poată Consiliul Judeţean să facă investiţiile. Speram ca până în primăvara să predăm Consiliului Judeţean drumul care duce la Vf Roman, pentru a putea fi asfaltat”, ne-a declarat primarul Nicolae Sărdărescu. Culmile munţilor care înconjoară oraşul ceramicii- Horezu au fost atractive pentru investitorii privaţi care, încă din anii trecuţi, şi-au achiziţionat parcele de terenuri şi au început să-şi construiască pensiuni şi hoteluri având certitudinea că, în viitorul apropiat, la Vf. Roman se va naşte cea mai nouă staţiune turistică din ţară.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *