Sportul din judeţ, sub lupa preşedintelui Constantin Rădulescu. Consiliul Judeţean vrea preluarea celor trei tabere şcolare şi a hotelului de lângă Inspectoratul Şcolar

Taberele şcolare Cozia, Căciulata și Brădișor, aflate în subordinea Direcţiei de Tineret şi Sport Vâlcea, precum şi hotelul aflat lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean ar putea fi preluate de Consiliul Judeţean Vâlcea. Intenţia de preluare a fost prezentată de către Constantin Rădulescu, în cursul zilei de ieri, ministrului Tineretului şi Sportului, vâlceanului şi colegului său de partid, Bogdan Matei. Discuția dintre cei doi, care a avut loc la sediul MTS, s-a concentrat pe situația sportului, dar și a bazelor sportive și pentru tineret din județul Vâlcea.
„MTS este unul dintre ministerele cele mai avansate în ceea ce privește procesul de descentralizare și firește că unul dintre subiectele discutate a fost și viitoarea trecere a taberelor din patrimoniul MTS în cel al CJ Vâlcea. Cel mai probabil, Consiliul Județean Vâlcea va prelua trei tabere, dar și hotelul de lângă Inspectoratul Școlar, acestea având nevoie de investiții și modernizare”, a fost mesajul transmis de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. Cei doi colegi de partid au discutat și despre diverse proiecte pentru dezvoltarea sportului de masă, care să fie practicat de o parte din ce în ce mai mare a populației și despre necesitatea ca bazele sportive să fie cât mai accesibile celor care vor să facă mișcare. În perioada următoare, președintele CJ Vâlcea se va deplasa în teritoriu pentru a vedea situația bazelor și imobilelor care vor fi preluate de la MTS, pentru a putea face astfel și o evaluare optimă a investițiilor care vor fi necesare.

Centrul de la Brădișor

Peste 1.000 de turişti efectuează vara stagii de pregătire, în cele trei centre

În fiecare an, mii de tineri din toate colțurile României aleg să își petreacă o parte din vacanța de vară în taberele de la Cozia, Căciulata și Brădișor, unde dispun de o gamă variată de activităţi recreative pentru petrecerea timpului liber: excursii, sporturi montane prin amenajarea tirolianei, folosirea unor echipamente şi tehnici de căţărare, concursuri recreative de alergat în saci şi darts şi, nu în ultimul rând, cenaclu de cântece folk în jurul nelipsitului foc de tabără. Două dintre cele trei centre sunt situate în stațiunea Călimănești-Căciulata. Centrul Cozia a fost inaugurat în urma lucrărilor de modernizare în toamna anului 2009 și funcționează permanent având o capacitate de 120 de locuri, din care 80 și în sezonul rece. Cazarea se face în vile, aici existând camere de 2,3,4 și 5 paturi, iar printre dotările suplimentare dispune de club, bază sportivă, aparatură audio-video. Centrul de Agrement pentru Tineret Căciulata  dispune și el de 120 locuri, dintre care 40 în sezonul rece. Această locație are în componență un număr de 5 vile: Condorul, Albatrosul, Pescăruşul, Egreta și Casa de vacanță. Centrul de Agrement pentru Tineret Brădișor funcţionează cu o capacitate de 90 locuri, dintre care 30 în sezonul rece. Centrul de la Brădişor are în dotare şi teren de sport care se ridică la standarde internaționale – solicitat de către cluburi profesioniste. Modalitățile de petrecere a timpului liber sunt multiple: ghid turistic, animatori pentru tineri, program artistic, foc de tabără.

Consiliul Judeţean alocă bani din buget pentru sprijinirea sportului judeţean

În ceea ce priveşte Hotelul sport aflat în subordinea DJST Vâlcea, situat lângă Inspectoratul Şcolar Vâlcea, acesta este nefuncţional, având nevoie de un amplu proces de modernizare. Dacă va „intra” pe mâinile Consiliului Judeţean Vâlcea, instituţia condusă de Constantin Rădulescu intenţionează să acceseze fonduri externe pentru modernizarea spaţiilor de cazare în cele trei tabere şi a hotelului de lângă Inspectoratul Şcolar, creând astfel o infrastructură sportivă modernă pentru tinerii care aleg să efectueze stagii de pregătire la Vâlcea. Totodată, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin vocea preşedintelui Constantin Rădulescu şi-a exprimat public intenţia de a sprijini, începând din acest an, pe lângă echipa de handbal SCM Rm. Vâlcea, şi fotbalul judeţean, fiind pentru prima dată în istorie când instituţia ar putea aloca bani pentru achitarea baremurilor de arbitraj al echipelor de fotbal care activează în cadrul competiţiilor organizate de AJF Vâlcea. Totodată, Constantin Rădulescu a promis sprijin de 3 miliarde lei vechi echipei de liga a 3-a, Flacăra Horezu, fiind singura echipă de fotbal din judeţ care activează la un nivel superior. In paralel, primaria municipiului Rm.Vâlcea face demersuri pentru preluarea de la Ministerul Tineretului si Sportului a Sălii Traian, care va intra si ea intr-un proces de modernizare. Primarul Mircia Gutău se bazeaza in demersul sau pe faptul ca ministrul Bogdan Matei este vâlcean si cunoaste foarte bine problemele pe latura sportivă din judet.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *