În luna mai, Spitalul Bălcești ar putea fi redeschis. 27 de angajați și gardă la domiciliu pentru unitatea spitalicească din sudul județului

Pe 6 februarie 2019, la Consiliul Judeţean Vâlcea a avut loc o nouă întâlnire a Comisiei mixte, constituită la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea – Constantin Rădulescu, pentru stabilirea fundamentului legal, medical și financiar privind înființarea unei structuri medicale în oraşul Bălcești. Potrivit unui comunicat de presă transmis de conducerea SJU Vâlcea, Comisia a stabilit ca în oraşul Bălcești poate fi înființată o secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea cu servicii medicale de Recuperare Balneo-Fizio-Terapie, având 40 paturi, un număr de 27 angajaţi și o structură de gardă la domiciliu.

”Comisia va transmite de urgență către Primăria oraşului Balcesti – proprietara spaţiului, o listă cu investiţiile care trebuie făcute pentru evaluarea și autorizarea spaţiului, astfel încât în luna mai 2019 să poată fi parcursă procedura de contractare a serviciilor medicale cu Casa Asigurărilor de Sănătate Vâlcea. Având în vedere disponibilitatea Primăriei oraşului Bălcești, manifestată si asumată în cadrul întâlnirilor comune, în sensul că va suporta cheltuielile cu amenajarea spaţiului și cu utilităţile, imediat cum aceste angajamente vor fi îndeplinite, Spitalul Județea de Urgență Vâlcea va proceda la întocmirea Organigramei și a Statului de funcţii cu personalul medical, astfel încat, Consiliul Judeţean Vâlcea să aprobe Organigrama și Statul de funcţii refăcute. Aceste documente vor fi depuse distinct în procedura de contractare a serviciilor medicale cu Casa Asigurărilor de Sănătate Vâlcea”, a declarat dr. Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Potrivit spuselor primarului orașului Bălcești, Constantin Aleca, sumele necesare pentru aducerea spațiului în condițiile optime funcționării secției medicale este de aproape 2 miliarde lei vechi, bani care se vor aloca, cu prioritate, din bugetul orașului Bălcești.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *