Constantin Rădulescu: „La Horezu se dezvoltă o staţiune montană deosebită, care merită toată atenţia noastră”

Consiliul Judeţean face primii paşi pentru preluarea drumului spre Vârful lui Roman în vederea modernizării

În cursul zilei de joi, 21 februarie a. c, preşedintele Constantin Rădulescu şi specialişti din cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Vâlcea s-au deplasat în zona Vârful lui Roman, pentru a analiza împreună cu primarii localităţilor Horezu şi Vaideeni, Nicolae Sărdărescu şi Daniel Băluţă, starea drumului care face legătura între satul Romani şi platoul alpin cu acelaşi nume, dar şi pentru a discuta despre paşii care ar trebui parcurşi pentru preluarea lui în domeniul public al judeţului şi în administrarea RAJDP Vâlcea.

“La Romani, se dezvoltă uşor, uşor, dar foarte ferm, o staţiune montană deosebită, într-un cadru natural superb, care merită toată atenţia noastră. Tocmai de aceea, ne-am deplasat astăzi în zonă, pentru a vedea drumul pe care se ajunge pe platoul alpin, unde este amenajată şi o pârtie de ski. Am văzut acest drum vara, dar am vrut să îl văd şi iarna, fiindcă ne-am propus să îl preluăm la Consiliul Judeţean, pentru a putea înveşti în modernizarea lui. M-aş bucura ca acest proiect de suflet să devină realitate cât mai curând, deoarece am avea un drum modernizat şi sigur pentru toţi participanţii la trafic, ceea ce ar contribui la creşterea numărului de turişti şi, implicit, la dezvoltarea turismului montan. Deocamdată, trebuie să lămurim aspectele de ordin juridic, fiindcă până la preluarea efectivă a drumului trebuie să clarificăm situaţia fiecărui sector de drum în parte şi să punem la punct documentaţia necesară preluării, dar şi schimbării categoriei de drum. De acest aspect, însă, se vor ocupa specialiştii comisiei mixte constituită în acest scop”, a declarat, în urma vizitei făcute la Vârful lui Roman, Constantin Rădulescu, președintele Consiliul Județean Vâlcea.

Drumul catre statiunea Vf. Roman

Nicolae Sărdărescu: „Fără îndoială, cea mai mare realizare este domeniul schiabil”

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu se declară mulţumit de faptul că în acest sezon de iarna mii de turişti au ales staţiunea Vârful Roman ca destinaţie de vacanţă. Cu sprijinul Obştii Horezu, care se va ocupa de cadastrarea drumurilor şi în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi primăria Vaideeni, s-ar putea moderniza şi drumul care duce în vârful staţiunii, pe o distanţă de 14 km. Totodată, administraţia locală lucrează la documentaţia privind introducerea curentului electric, astfel încât, începând din sezonul viitor, turiştii să beneficieze de condiţii excelente la Vârful lui Roman: „În primăvară vor începe lucrările la cea de-a doua pârtie care va avea 1,5 kilometri şi la cele două hoteluri de cinci stele plus zona de piscină, centru SPA, terase, locuri de joacă şi terenuri de sport. În fiecare an se va construi cel puţin câte o pârtie. Vor fi şase pârtii în total. Fără îndoială, cea mai mare realizare este domeniul schiabil. Împreună cu Vaideeniul, suntem în comisie pentru preluarea drumurilor totale, ca să poată Consiliul Judeţean să ne ajute şi să facă investiţiile. Speram ca până la sfârşitul lunii martie să predăm Consiliului Judeţean drumul care duce la Vf Roman, pentru a putea fi asfaltat”, ne-a declarat, pe tema acestui subiect, primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu. 

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *