Bilanţ pentru 2018 şi planuri pentru 2019, la Frânceşti
Daniel Parschiv, primarul localităţii Frânceşti spune că primi doi ani de mandat au fost ani cu reuşite pentru administraţia locală. După o perioadă de pregătire a proiectelor, cu strategii şi întocmirea diverselor documentaţii, a reuşit să implementeze acum un număr destul de important de proiecte: „Suntem mulţumiţi, fiindcă am obţinut destul de multe lucruri din punct de vedere investiţional. Punând într-o balanţă, comunitatea nu are de suferit şi acest lucru este cel mai important. Eu sunt liberal, dar culoarea politică nu a influenţat negativ factorul politic. După doi ani care au trecut din acest mandat, în afară de proiectul de alimentare cu apă, în localitate sunt lucrări de opt milioane de euro care au început şi care vor începe, bani pe care i-a atras administraţia locală în aceşti ani”, afirmă primarul Daniel Paraschiv.
Daca 2018 a fost un an în care au fost finalizate contractele de lucrări pentru investiţiile care vor urma, anul 2019 se anunţă un an al şantierelor, anul când vor începe să se vadă roadele muncii celor doi ani, iar linia se va trage în 2020: „Prin Consiliul Judeţean, în afară de regularizarea pârâului Bistriţa se mai adaugă proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 646B. Drumul Judeţean va beneficia de lucrări de refacere şi reabilitare a sistemului rutier, de construire şi consolidare de poduri, amenajare de şanţuri, rigole şi podeţe, precum şi de construire a unui zid de sprijin. Consiliului Judeţean Vâlcea s-a deplasat în comuna Frânceşti, unde, alături de specialişti din cadrul instituţiei, a predat amplasamentul constructorului, în vederea demarării lucrărilor de proiectare şi execuţie”, a precizat primarul.
Daniel Paraschiv: „Ne-am propus să aducem Frânceştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului”
Mai multe tronsoane de drum vor fi asfaltate cu bani atraşi de la Guvern şi din bugetul statului: „Am reuşit, dar nu a fost uşor, fiindcă reţeaua de drumuri este vastă: avem 116 drumuri de interes local, la care se adaugă drumurile de tarla. Toate acestea, însumate, depăşesc 200 de kilometri. Fiecare îşi doreşte să aibă uliţa asfaltată, dar nu se pot face toate o dată. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că primarul nu este magician, iar primăria nu-i bancă: avem o sumă de bani destul de limitată pe care trebuie să-i gestionăm corect, în limita legii. Pentru comunitatea din Frânceşti asfaltarea este cerinţa primordială, vor apă la robinet, şi au nevoie de canalizare, fiindcă nu au unde să îşi deverseze apa menajeră. Haznaua este doar o soluţie de moment, canalizarea fiind singura soluţie viabilă. Cu toate acestea, ne-am propus să aducem Frânceştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului”, spune Daniel Paraschiv.
Claudia Şchiopu