Modernizarea drumurilor, în atenţia primarului Tironel Tâmplărescu

Administraţia Locală din Copăceni are depus la Ministerul Dezvoltării un proiect, de 4,25 kilometri de drumuri, în vederea asfaltării.

Tironel Tâmplărescu, primarul comunei spune că, în opinia cetăţenilor, asfaltul înseamnă foarte mult: „Asfaltul pe uliţe este mulţumirea cetăţeanului. Un drum neasfaltat înseamnă vara praf, iar când plouă noroi. Proiectul este depus la Ministerul Dezvoltării dar, din păcate, nu a intrat la finanţare. Sperăm ca, în urma licitaţiilor, când vor mai rămâne sume de bani, să fie redistribuite şi să mai primim şi noi fonduri măcar pentru acest proiect. Dacă vom reuşi să prindem şi cel de-al doilea proiect, cel de 4,26 kilometri, vom reuşi să asfaltăm în procent de 90% drumurile comunale. Oamenii îşi doresc cel mai mult asfalt. Vă daţi seama că sunt locuitori care stau în zone mai îndepărtate şi îşi doresc şi ei asfalt. În primul mandat am reuşit să asfaltăm 5 kilometri de drumuri comunale, iar în acest mandat mi-am propus mai mulţi kilometri. Am reuşit să finalizăm proiectul derulat prin PNDL-1, asfaltarea a 2,8 kilometri, şi urmează să continuăm cu cel prin PNDL-2, pe o lungime de 4,5 kilometri”, ne-a declarat primarul din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Ministerul Dezvoltării a alocat administraţiei locale din Copăceni bani pentru proiectul de construire a unui pod peste pârâul Cerna, în punctul „La ACF”, şi modernizarea drumurilor de interes local, pe o lungime de 4,5 kilometri. Astfel, Guvernul a alocat, prin PNDL-2 peste 70 de miliarde de lei vechi pentru două investiţii, Primăriei Copăceni: „2018 a fost un an fără datorii, un an bun, şi ne dorim ca bugetul de anul acesta să ne poată acoperi toate cheltuielile. O bucurie este faptul că am încheiat proiectul cu fonduri europene în vederea dotării căminului cultural, iar o altă mulţumire este faptul că s-a achiziţionat buldoexcavatorul. Cu ajutorul acestuia, de la prima ninsoare am făcut deszăpezirea. Au început acum lucrările de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 4,5 kilometri, cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării. S-a finalizat plombarea terenului, s-a pus piatra, s-a cilindrat, dar a venit vremea rea. În situaţia aceasta lucrările s-au oprit, dar vor fi reluate din primăvară”, a declarat primarul comunei Copăceni.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *