Constantin Oprea: „Faptele vorbesc, şi numai împreună putem reuşi”

Localitatea Nicolae Bălcescu este străbătută de două drumuri judeţene, drumuri care, în cel mai scurt timp, vor deveni adevărate drumuri europene, spune primarul:

„Dacă acum câţiva ani, mai precis în 2015 eram „sfătuiţi” de fosta conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea să preluăm în administrarea localităţii sectorul de drum care leagă Stoiceniul de Rotărăşti, sector care aparţine drumului judeţean 678D Galicea – Nicolae Bălcescu, iată că, prin implicarea actualei conduceri şi a preşedintelui Constantin Rădulescu, în numai doi ani vechiul drum de pământ s-a transformat într-un drum modern, care asigură accesul populaţiei la condiţii decente de trafic. În numele comunităţii pe care o reprezint, voi insista pentru continuarea lucrărilor de modernizare a acestui drum şi pe raza satelor Valea Viei (Uliţa Piticilor) şi Dosu Râului – până la limita comunei Galicea (satul Valea Râului)”, decalară primarul din localitatea Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Între Primărie şi Consiliul Judeţean s-a construit o relaţie de colaborare foarte bună

Celălalt drum care traversează localitatea, DJ 678A se va asalta anul acesta, cu bani europeni. Proiectul îşi propune sa modernizeze aproape 27 de kilometri de drum. După reabilitare acest drum va fi varianta cea mai scurtă spre Bucureşti, pentru localităţile din sudul judeţului Vâlcea. Drumul va descongestiona traficului auto spre DN 7, prin localităţile Tătărani – Galicea – Nicolae Bălcescu şi Milcoiu. În acest sens va fi reabilitat şi podul de fier construit de armata germană, în anul 1940: „Tot prin sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, drumul judeţean 678A Tătărani – Galicea – Nicolae Bălcescu – Milcoiu va intra în reabilitare şi modernizare în această primăvară, la această dată fiind în procedura de licitaţie publică pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările, ceea ce nu poate fi decât o altă veste îmbucurătoare pentru comunitate, deoarece acest drum are perioada de garanţie expirată, iar circulaţia a devenit un chin şi o pagubă pentru proprietarii de maşini. Privitor la investiţiile, la nivel local există investiţii în derulare, iar altele sunt în faza de aprobare, cu finanţare din fonduri naţionale şi europene, acestea fiind o prioritate pentru mine, iar, după aprobarea bugetului pentru anul 2019 voi reveni cu o prezentare detaliată a acestora. În acest sens, mulţumim conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea şi domnului preşedinte Constantin Rădulescu pentru tot sprijinul acordat, deoarece ne-au răsplătit încrederea acordată, iar pe viitor sperăm ca această colaborare să continue cu succes. Numai împreună putem reuşi”, mai spune primarul Constantin Oprea.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *