Primarul din Costeşti s-a trezit cu cont fals de Facebook, pe numele său

Date personale, dar şi comentarii nepotrivite în numele primarului Toma Peşereanu au fost postate de un necunoscut pe reţeaua de socializare. Primarul a declarat că nu va acţiona în instanţă profilul de Facebook fals, pentru a putea să vadă cine se află în spatele contului fals creat în numele său, acesta atrăgând atenţia doar că îi ştie pe respectivii creatori ai profilului de Facebook neadministrat de primar. 

„Orice profil de Facebook creat în numele unei persoane, fără acordul acesteia, încalcă drepturile persoanei la nume şi imagine, creatorul putând fi acţionat în instanţă pentru încălcarea acestora. Odată creat, un profil de Facebook nu poate fi şters, ci doar dezactivat, procedura pentru a afla cine este în spatele lui fiind una simplă, dacă partea vătămată cere autorităţilor să verifice persoana care l-a creat”.

„Ce mă supără cel mai tare este faptul că mi s-a făcut un cont fals pe pagina de Facebook, comentând în numele meu, fiindcă sunt o persoană publică. Acest lucru îmi aduce o imagine falsă şi critici la adresa primăriei. Ţin să spun tuturor cetăţenilor că eu nu am cont pe Facebook, consider că este o pierdere de timp. Vin la primărie să fac treabă, nu să stau pe Facebook în timpul programului, iar,  când ajung acasă, fiindcă sunt un om gospodar, intru seara în casă. Le transmit celor care scriu în numele meu că îi cunosc, ştiu cine sunt, nu au nimic cu realitatea, sunt persoane certate cu legea. Le transmit cetăţenilor că, prin natura funcţiilor pe care le deţin, am la dispoziţie o multitudine de mijloace publice de informare prin care pot să-mi expun şi să-mi susţin ideile şi nu am pagină de Facebook”, a subliniat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *