Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca dezminte spusele directorului SJU Vâlcea, Dan Ponoran: „Nu este adevărat că nu mai dorim acel serviciu medical şi că dorim altceva”

Controversele pe tema reînfiinţării spitalului de la Bălceşti continua. Prin intermediul unui comunicat de presă transmis opiniei publice pe 12 martie 2019, directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran dădea vina pe primarul Aleca că nu îşi poate îndeplini obligaţiile stabilite, acelea de a moderniza spaţiul unde ar urma să funcționeze secția exterioară SJU: „Am primit o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte alta structură,  dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată. Nu înţelegem această atitudine a domnului primar şi credem că, dacă se doreşte cu adevărat înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, atunci toate părţile implicate trebuie să îşi respecte angajamentele şi partenerii. Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni şi aşteptam ca domnul primar al oraşului Bălceşti să ne comunice dată la care ne poate fi pus la dispoziţie spaţiul necesar desfăşurării activităţii unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti”, se transmitea în comunicatul de presă remis de SJU Vâlcea.

Costurile deschiderii secţiei ajung la 50 miliarde lei vechi

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca iese la atac şi dezminte spusele directorului Dan Ponoran, făcând publică adresa transmisă de primăria Bălceşti către Consiliul Judeţean şi SJU Vâlcea, despre care face referire şi Ponoran. Totodată, primarul Aleca spune că acuzaţiile că nu îşi doreşte înfiinţarea secţiei exterioare sunt nefondate:

„În comunicatul de presă se vorbeşte despre o adresă trimisă de Primăria Bălceşti către Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru domnul preşedinte Constantin Rădulescu şi în atenţia domnului director al SJU Vâlcea dr. Ponoran Dan, afirmându-se ca noi nu mai dorim acel serviciu medical şi că ne dorim altceva. Vă prezentăm adresa noastră despre care se vorbeşte. Rugăm ca cei care citiţi să analizaţi şi să vă spuneţi părerea despre această faptă a domnului doctor Ponoran Dan care induce în eroare peste 50.000 de oameni care aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea spitalului din Bălceşti. Comisia mixtă, alcătuită de către domnul doctor Ponoran Dan la propunerea domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea încă din 30 mai 2018, a dat soluţia finală pe 08.02.2018, solicitându-se recompartimentarea, reabilitarea şi modernizarea localului conform Legii spitalelor în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia cu termen de finalizare a lucrărilor şi începere a activităţii 31.03.2019. Acest termen este nerealizabil, fiind nevoie de o perioadă mult mai mare de timp pentru parcurgerea etapelor impuse de legislaţia specifică (aprobarea noului buget, proiectare, licitaţie, execuţie)”, a fost dezminţirea primarului Constantin Aleca. Potrivit adresei transmise de primăria Bălceşti, costurile deschiderii secţiei ajung la 50 de miliarde lei vechi, fapt ce impune la organizarea unei licitaţii publice şi acest lucru ar fi imposibil de realizat până la sfârşitul lunii martie. Mai jos ataşam adresa transmisă de primăria oraşului Bălceşti către Consiliul Judeţean Vâlcea şi SJU Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *