Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, vizită inopinată la Spitalul Judeţean Vâlcea: „Trimit Corpul de Control la DSP Vâlcea”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a fost prezenta ieri, 27 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, când a fost adus aparatul RMN, în valoare de 1 milion de euro. Sorina Pintea a fost întâmpinată de managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran, presedintele CAS Vâlcea, Alin Voiculeț,  preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău. “Este o zi istorică pentru județul nostru. A venit ceea ce am promis, un RMN nou nouț. Avem plăcerea și bucuria să o avem alături de noi pe doamna Pintea, un prieten al Județului Vâlcea. Este un om care se ține de cuvânt”, a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Sorina Pintea s-a pus în mişcare şi a luat la purecat spitalele din ţară, în urma unei apostrofări din partea lui Liviu Dragnea. La începutul lunii martie, Dragnea spunea că mai mulţi miniştri, printre care și Sorina Pintea, „s-au mai îngrăşat” pentru că fac mai puţină mişcare, sugerând că ar trebui să facă mai multe vizite în teritoriu. Mesajul preşedintelui PSD a fost primit „bine” de ministrul Sănătăţii care miercuri, 27 martie, s-a aflat la Râmnicu Vâlcea. Se pare că vizita neaşteptată a ministrului Pintea are legătură mai mult cu cazul copilului decedat al familiei Mutu şi mai puţin cu inaugurarea aparatului RMN, aşa cum au dorit oficialităţile judeţului să lase impresia.

Sorina Pintea: „Au existat inadvertenţe între ceea ce am primit din spital şi ce am primit de la DSP”

Chiar dacă vizita ministrului Sănătăţii a fost una fulger, aceasta nu a scăpat de întrebările jurnaliştilor care i-au adus în atenţie cazul micuţului Ayan Mutu, decedat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unui diagnostic pus greşit de medicii vâlceni. Ministra Sănătăţii a declarat că va trimite Corpul de Control la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, fiind nemulţumită de felul în care această instituţie a tratat cazul băieţelului de un an care din păcate, a pierdut lupta cu viaţa: „Corpul de Control urmează să vină la Direcţia de Sănătate Publică pentru că din punctul meu de vedere şi în calitate de ministru, şi în calitate de om, şi în calitate de mamă au existat inadvertenţe între ceea ce am primit din spital că foi de observaţie şi documente, pentru că am dreptul să le văd, şi ceea ce am primit de la Direcţia de Sănătate Publică. Adică aşa, ceva foarte soft, nu s-a întâmplat nimic… A, s-a întâmplat, dar trece… Asta e. Nu, nu pot să fiu de acord cu asta. Deci, Corpul de Control acolo va merge”, a precizat Sorina Pintea. În final, Pintea a recunoscut că principalul motiv al vizitei la Vâlcea a fost cazul copilului decedat din neglijenţa medicilor, care au pus un diagnostic greşit: „Am venit pentru că aici a fost un incident mai ciudat, un incident pe care nu ni l-am dorit. Au fost momente în care am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi eram puţin revoltaţi amândoi. Facem eforturi Consiliul Judeţean, Guvernul României să pregătim sistemul medical pentru a face bine şi totuşi se mai întâmplă anumite lucruri. De aceea vom discuta despre ceea ce înseamnă calitatea actului medical, care nu e neapărat ceea ce face medicul punctual pentru tine, ci ceea ce face întreaga echipă, modul în care abordezi pacientul, modul în care abordezi problema fiecăruia (…) Vrem feedback, vrem să vedem pacienţi mulţumiţi”, a mai spus Sorina Pintea.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *