Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

https://www.shutterstock.com/image-photo/protect-your-house-785820805

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea. O casa este pentru majoritatea o investitie pe viata ce trebuie intretinuta pentru a se pastra in cea mai buna stare. Nu este necesar sa platesti sume astronomice pentru protectia locuintei tale, o poti face aplicand cateva metode simple pe care ti le prezentam in continuare.

Asadar, iata cateva metode ieftine si inteligente, pentru o locuinta cat mai sigura si confortabila:

Incheie o polita de asigurare

Asigurarea casei iti ofera protectie in cazul catastrofelor naturale si a unor accidente. Pretul pe care va trebui sa il platesti lunar nu este unul exorbitant, asa ca, merita sa inchei un astfel de contract pentru siguranta locuintei si implicit a ta si a celor dragi.

Exista numeroase firme de asigurari ce realizeaza astfel de polite, asa ca te poti interesa care dintre ele iti ofera cel mai avantajos contract.

Pentru a nu avea surprize, citeste cu atentie contractul inainte de a il semna si, daca este nevoie, apeleaza la sfatul unui specialist pentru a te asigura ca actul nu prezinta nereguli si este intr-adevar avantajos pentru tine.

Instaleaza sisteme de supraveghere

Atat pentru siguranta ta si a familiei tale, cat si a bunurilor din locuinta, este o idee buna si deloc costisitoare sa instalezi un sistem de supraveghere. Alege un sistem de calitate, format dintr-un video recorder si cateva camere de supraveghere, in functie de marimea casei. Nu uita ca, pentru o imagine de calitate, ai nevoie de cele mai bune tipuri de cablu video, pe langa recorder si camerele propriu-zise.

Pretul unor astfel de sisteme se poate incadra chiar si in 1000 de lei sau poate ajunge pana la mii de lei, totul depinzand de bugetul si dorintele tale.

Intretine interiorul casei

Pe langa protectia fata de factori externi, ai grija si de interiorul casei pentru a preveni deteriorarea ce se produce in timp. Este o idee buna sa mentii curatenia intotdeauna, sa zugravesti si renovezi odata la cativa ani si sa investesti de la inceput in materiale de calitate pentru podele, pereti si geamuri.

Nu neglija spatiile adiacente casei/apartamentului

Dupa caz, nu neglija curtea casei sau scara de bloc. Trebuie sa te asiguri ca si acestea sunt bine intretinute si pazite. Spre exemplu, daca ai curte, investeste intr-un gard de calitate care sa previna intrarea prin efractie si care sa protejeze si curtea de ochii curiosilor. Daca iubesti animalele, poti sa iei in calcul varianta de a avea un caine de paza in curte sau in casa.

In cazul in care stai la bloc, este o idee buna sa apelezi tot la sisteme de supraveghere video. Pe www.seku.ro gasesti astfel de kituri, la preturi foarte convenabile. Tine cont de faptul ca poti imparti costurile cu restul vecinilor care doresc.

Sa iti protejezi casa nu trebuie sa coste o avere si nici nu trebuie sa implice metode complicate. Desigur, nu o poti face fara sa investesti o mica suma de bani si putin timp liber, pentru a te asigura ca intreaga familie beneficiaza de protectia necesara, iar locuinta ta va face fata tuturor factorilor externi, de-a lungul timpului.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *