Punct final în proiectul domeniului schiabil de la Voineasa. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la Voineasa
  • Investiţia Transalpina Ski Resort a fost finalizată după 10 ani şi a costat 25 de milioane de euro, bani de la Guvern

Ministerul Turismului a finalizat finanțarea investiției necesare dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa. Astăzi, 10 aprilie 2019, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa”, prilej cu care a anunțat și plata ultimei tranșe necesare finalizării acestuia.
„Din acest moment, ministerul s-a achitat de orice obligație financiară, este rândul autorităților locale să finalizeze construcțiile în așa fel încât Voineasa să devină ceea ce am sperat cu toții, un domeniu schiabil de care să se bucure turiștii, în condiții de siguranță și confort! Am deblocat un proiect început în urmă cu 10 ani, este o investiție mult prea importantă pentru a o lăsa în același stadiu în care am găsit-o, pierdută printre responsabilități aruncate de la unii la alții. Important este că din sezonul viitor turiștii vor avea la dispoziție o pârtie modernă, cu tot confortul de rigoare, de la parcare, la tot felul de activități de agrement”, a declarat ministrul Bogdan Trif, la Voineasa. Ministerul Turismului a inițiat procedurile pentru plata ultimei tranșe necesare proiectului, în valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa, ministerul a plătit în total 106 milioane de lei (aproximativ 25 de milioane de euro).

Din următorul sezon, domeniul schiabil este liber de sarcini

Primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu ne-a declarat că ,după închiderea sezonului de schi, se va trage linie şi se vor achita datoriile către firmă Acomin Deva, care este şi administrator sechestru. Astfel că, din următorul sezon, domeniul schiabil este liber de sarcini. Administraţia locală intenţionează să scoată la licitaţie cât mai repede exploatarea şi mentenanţa pârtiei: „După ce închidem sezonul 2018-2019, tragem linie şi vedem cu ce rămânem, astfel încât să achităm şi cei 50.000 lei şi să ridicăm sechestrul pentru pârtie. Avem de plătit şi penalităţi firmei care administrează domeniul schiabil, Acomin Deva. Vom vedea cu ce rămânem. Ne bucurăm că Ministerul Turismului a anunţat finanţarea ultimei tranșe de bani de aproape 11 miliarde lei vechi. În prezent pârtia funcţionează în zilele de vineri, sâmbăta şi duminică şi vom vedea zilele următoare dacă vom lua decizia să închidem sezonul. În opinia mea, cel mai bine ar fi să scoatem la licitaţie exploatarea şi mentenanţa pârtiei care te duce la maximum 1.5 miliarde lei vechi, cheltuielile cu personalul ajung la 1.2 miliarde lei vechi şi de restul să ne ocupăm noi. Licitaţia încercăm să o facem cât mai repede şi poate reuşim să fie pe doi sau trei ani, timp în care să se specializeze şi oamenii. Nu oricine poate veni să lucreze pe o astfel de instalaţie. Vom face şi parteneriatul cu Consiliul Judeţean, începând de anul acesta”, ne-a declarat primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Dezvoltarea turistică a judeţului Vâlcea, în atenţia Ministerului Turismului

 
Tot astăzi, ministrul Turismului, Bogdan Trif a avut o întâlnire și cu autoritățile locale din județul Vâlcea pe tema investițiilor în infrastructura turistică. Județul Vâlcea are mai multe proiecte incluse în Masterplanul Investițiilor în turism care vizează, printre altele, dezvoltarea facilităților balneare din orașul Băile Olănești, construcția unui parc de agrement în zona captării izvoarelor din Călimănești, amenajarea unui camping în Horezu și un parc de aventură în stațiunea Voineasa. Cu această ocazie, ministrul turismului, Bogdan Trif, a cerut autorităților locale să facă demersurile necesare pentru depunerea documentației necesare obținerii fondurilor de la minister, în condițiile în care a simplificat, în cursul anului trecut, condițiile de accesare a finanțărilor, prin reducerea documentației necesare doar la nivel de studiu de fezabilitate. Au fost prezenţi, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi primarii localităţilor cu proiecte depuse la Ministerul Turismului.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *