Comuna Bujoreni, pregătită pentru noi investiţii

Anul 2019 se anunţă a fi unul încărcat pentru comuna Bujoreni, datorită proiectelor de dezvoltare care vor fi demarate în primăvara acestui an, lucrări care vor transforma comuna într-un şantier.

Administraţia locală din Bujoreni a reuşit să obţină finanţare pentru cinci proiecte, prin PNDL-2. Trei dintre acestea prevăd modernizarea, dotarea şi extinderea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii, modernizarea şi extinderea dispensarului uman din localitate şi proiectul privind racordarea la sistemul de canalizare. Școala cu clasele I-VIII din satul Gura Văii este în acest moment un şantier, aşa că elevii au fost găzduiţi într-o altă locaţie. Vor rămâne acolo până când şcoala lor va arăta aşa cum trebuie. Unitatea de învăţământ va fi reabilitată în totalitate şi în curând elevii se vor întoarce într-o clădire modernă. Tot un şantier este şi dispensarul din localitate: „Unitatea de învăţământ din Gura Văii este, în acest moment un şantier. Pentru şcoala din satul Olteni, săptămâna viitoare vom desemna câştigătorul licitaţiei şi vom da ordin de începere în luna iunie, o dată cu finalizarea anului şcolar. La fel şi şcoala din satul Bogdăneşti este în procedura de licitaţie. Dispensarul este în lucru, am reuşit chiar săptămâna acesta să începem lucrările la partea de interior. Am relocat medicii şi a trebuit să pregătim spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea pentru cel mult şapte luni. Proiectul, deşi are o perioadă mai lungă de execuţie, poate fi realizat mai repede. Constructorul s-a angajat că în maxim şase luni va fi gata dispensarul. Abia aşteptăm să avem în localitate un dispensar modern, dotat şi utilat cu tot ce este nevoie pentru servicii medicale”, a precizat primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Primarul comunei Bujoreni, realizări şi obiective

Pe lângă aceste investiţii, alte proiecte cu bani europeni atraşi vor prinde contur în următoarea perioadă. „Avem nouă proiecte finanţate, aflate în prezent în diverse stadii. Pentru cinci investiţii avem deja fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, iar alte trei sunt în fază de aşteptare, în vederea alocării fondurilor necesare. Proiectele depuse aflate în faza de finanţare vizează în primul rând asfaltarea drumurilor comunale şi mai avem un proiect pentru modernizarea iluminatului public, o investiţie despre care pot spune că este deja în procent de 50% realizată din fonduri alocate din bugetul local. Mai avem un proiect prin intermediului Grupului de Acţiune „Castra Traiana”, prin care am achiziţionat două utilaje, un buldoexcavator şi o autospecializată pentru deszăpeziri şi unul prin AFIR, cufonduri europene, pentru modernizarea şi extinderea grădiniţei din satul Lunca, pe Axa 10. Un alt proiect pentru care am reuşit să atrag fonduri europene vizează eficientizarea energetică a primăriei. După un an şi jumătate de mandat, trag linie şi pot spune că, personal, sunt mulţumit, acestea sunt proiecte pentru care am reuşit să găsesc sursă de finanţate. Luând lucrurile la nivelul localităţii, şi mă refer strict la infrastructura rutieră, situaţia nu este deloc îmbucurătoare. Cetăţenii nu mai au răbdare, vor cât mai repede asfalt pe drumurile comunale”, este de părere primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *