Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

Pe parcursul a nouă ani, până în data prezentă, seria S de la Samsung a adus pe piață 10 telefoane, fiecare la rândul său devenind un flagship (Cel mai bun produs al companiei) în fiecare an. Ceea ce deosebește acest produs de restul telefoanelor de tip smartphone este faptul că aceasta gamă a mult mai multe modificări de design cât și de funcționalități într-o perioadă relativ scurtă de timp, reușind cu fiecare iterație să surprindă printr-o caracteristică nouă și inovatoare.

Cu toate acestea, nu neapărat toate aceste caracteristici au revoluționat felul în care smartphone-ul este privit astăzi, dar cu siguranță există câteva care cu siguranță au reprezentat puncte de referință pentru oricine atunci când își dorește să achiziționeze un telefon. Iată astfel care sunt cele mai recunoscute caracteristici ale acestei linii:

4. Trecerea de la plastic la sticlă și aluminiu

Modelele cuprinse între S și S5 sunt foarte bine cunoscute ca fiind cele din generația veche, clasică a telefoanelor de top Samsung. Faptul că toate împărtășesc aceleași caracterisitici estetice, le determină să fie încadrate în aceiași categorie de telefoane.

Construcția relativ firavă a acestor tipuri de telefoane a însemnat întotdeauna un impediment enorm de mare. Până să se realizeze trecerea de la clasicul capac de plastic la sticlă și aluminiu, fiecare dintre telefoanele până la S5 era realizat din plastic de tip policarbonat, care cu toate că avea un grad de rezistență, acestea mereu avea acel aspect ieftin și inferior smartphone-urilor concurente. Astfel, a apărut și gama de huse pentru telefoane cât și carcase, menite special să rezolve această problemă a siguranței cât și a esteticii.

În ciuda faptului că designul fără de cusur al celor mai noi modele din gamă au rezolvat problema aspectului ieftin al telefoanelor Samsung, husele au continuat să rezolve cea mai mare problemă a tuturor telefoanelor de acest tip: Casabilitatea (proprietatea de a fi ușor de spart sau distrus)

3. Telefoanele Samsung Galaxy S au printre cele mai bune specificații… pentru vremea în care au apărut

Dacă acum avem specificații de laptop pe un telefon, 512mb de RAM și un dual-core acum 10 ani era tehnologie de top!

S1 vs. S10

Astăzi trebuie să multiplicăm acele specificații cu 16 și ajungem la ceea ce este capabil un S10, iată doar câteva caracterisitici principale:

  • Un octa-core Qualcomm Snapdragon  cu următoarele specificații: 2 nuclee de 2.73 GHz, 2 nuclee de 2.31 GHz și încă 4 de 1.95 GHz
  • 8 Gb de RAM
  • 128 de Gb de memorie internă cu opțiunea de SD card ai posibilitatea de a atinge chiar și 1TB de memorie internă pe un smartphone!
  • O baterie decentă de 3.400 de mAh

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai reprezentative puncte de referință pentru locul în care telefoanele mobile au ajuns, iar această linie de smartphone-uri, cu siguranță o depășește defecare dată.

2. Camere profesionale chiar în buzunarul tău

Este uluitor faptul că printr-o serie de camere minuscule cu un senzor de lumină cât o bucățică de unghie, un smartphone din ziua de astăzi reușește să scoată fotografii profesionale pe care nici măcar un expert n-ar reuși să le distingă de cele ale unui aparat de 3 ori mai scump.

Chiar și cu doar 12 MP și respectiv 8MP pentru camerele actuale, acestea specificații pot induce în eroare, deoarece performanța vorbește clar de la sine…

1. Când spui Samsung Galaxy S, spui cel mai bun ecran din lume

Fie că ești fan al acestei serii sau critici cu desăvârșire prețul exacerbat pe care astfe de telefoane îl pretind, nu încape loc de îndoială de faptul că cele mai bune ecrane de pe piață se regăsesc pe telefoanele din marca Galaxy S.

Probabil chiar și tu te numeri printre cei care au luat un astfel de dispozitiv în mână și au privit cum fiecare pixel și culoare contribuie la formarea unei imagini impecabile pe care n-o poți descrie sau vedea pe orice alt fel de ecran. Poți oarecum să numești ecranele celor de la Samsung ca fiind rețeta lor secretă de succes, chiar dacă anumite specificații au foste deja depășite de către alte flagshipuri, aceste ecrane sunt pur și simplu perfecte.

Ce păcat ar fi ca atunci când mergi pe stradă și așaceva îți scapă din mână și… brusc toată acea frumusețe de pixeli devine o adunătură de cioburi din cristale de safir sau alte minerale scumpe, oribil. Cei de făcut? Ei bine, husa pentru Samsung este în cele din urmă ca o extensie sau un element indispensabil unor mânni care se mai întâmplă să greșească.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *