Pe 25 aprilie, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea îşi deschide porţile

„Mirajul Oltului “, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea a fost finalizat, după mai bine de şapte ani de la demararea lucrărilor. În 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Iată că investiţia a ajuns la final, iar vâlcenii și turiștii se vor putea bucura, începând din acest an, de un parc acvatic și un centru de relaxare modern în stațiunea Călimănești – Căciulata. Inaugurarea va avea loc pe 25 aprilie 2019, orele 11.30.

Tarife uşor ridicate față de celelalte centre de agreement din staţiune

În ședința din 18 aprilie 2019, consilierii județeni au votat și tarifele pentru serviciile prestate. Astfel că, un adult plăteşte pentru intrarea la noul aqua park 30 lei, în timpul săptămânii, şi 35 de lei în weekend. Tarifele sunt puţin mai mari faţă de cele prestate de operatorii privaţi care oferă servicii similare în staţiunea Călimăneşti. În celelalte centre de relaxare şi agrement taxa de intrare este de 20 de lei/adult. Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, tarifele sunt valabile în anul 2019, modificările care vor interveni în nivelul acestora va fi în funcţie de situaţiile/condiţiile concrete care intervin pe parcursul desfăşurării activităţii. Capacitatea maximă a Parcului Acvatic şi a Centrului de Relaxare Călimăneşti este de 300 locuri.

„Mirajul Oltului” presupune două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport. Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă dulce şi termală. Parcul de agrement şi sport din zona Jiblea-Veche are terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, vestiare, grupuri sanitare, dar şi un ponton plutitor de la care pleacă în curse al doilea vaporaş de pe Olt. Pentru o şedinţă de antrenament la sala de fitness, turiştii vor plăti 10 lei, în timp de ce pentru un abonament lunar 100 lei. Pentru închirierea unui teren de tenis, doritorii vor scoate din buzunar între 20 și 40 lei, iar pentru cel de fotbal între 50 și 70/oră. Taxa pentru o plimbare cu vaporaşul pe râul Olt este de 10 lei/copil şi 20/adult.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *