După victoria clară de la Cluj Napoca, SCM Rm. Vâlcea s-a despins la trei puncte de CSM Bucureşti, trupa din Capitală cedând surprinzător la Buzău.

Cu două etape înainte de finalul campionatului, SCM este ca şi campioană. Echipa pregătită de Florin Pera a câştigat fără nicio emoţie sâmbătă, la Cluj Napoca, scor 27-17. La aceeaşi oră, CSM Bucureşti a pierdut fără drept de apel la Buzău, scor 21-29, iar Vâlcea are trei puncte avans, plus avantajul jocurilor directe. Astfel, dacă câştigă în etapa următoare, în vulcanul din Sala Sporturilor Traian, contra CSM Slatina, Vâlcea obţine matematic cel de-al 20-lea titlu naţional.

La aflarea rezultatului de la Buzău, care o face campioană, echipa vâlceană a sărbătorit alături de fanii veniţi de la Vâlcea, chiar în faţa sălii din Cluj.

Florin Pera subliniază că SCM merită titlul în acest sezon. „Ne-am mobilizat bine, mai ales în faza de apărare, poarta a funcţionat bine, am dat goluri uşoare pe contraatac, fapt care ne-a uşurat misiunea. Vâlcea a aratat în acest sezon că joacă handbal, a luptat pentru fiecare punct, consider că merităm să câştigăm titlul. Sper să am fetele sănătoase şi să avem aceeaşi determinare la fiecare meci, pentru a ne realiza visul cel mare, să fim campioni. Mai avem două jocuri grele, cu Slatina şi Bistriţa, rămânem modeşti şi tratăm cu maximă seriozitate fiecare meci şi la final sper să ne bucurăm. Noi nu am aşteptat paşi greşiţi ai adversarului, aşa cum am auzit mereu la Bucureşti că aşteaptă să ne încurcăm noi. La începutul sezonului, nimeni nu se aştepta să fim pretendenţi la titlu, dar după câştigarea Supercupei şi victoria din deplasare cu CSM, toată lumea ne-a văzut candidaţi la titlu şi treptat am ajuns în situaţia în care suntem la 60 de minute de a fi campioni” a spus antrenorul principal Florin Pera.

SCM poate sărbători titlul duminică, la Rm. Vâlcea, în cazul unui succes normal cu CSM Slatina. Pentru toate jucătoarele SCM-ului, titlul în România va fi o premieră.

Andreea Adespii: „Am fost o echipă unită”

Interul Andreea Adespii spune că unitatea echipei a fost factorul decisiv pentru un sezon istoric. „A fost un joc pe care l-am dominat de la început până la sfârşit, ne bucurăm pentru cele trei puncte. Urmează două jocuri grele, au fost meciuri când am crezut că va fi uşor şi a fost foarte greu, trebuie să luăm serios fiecare meci în parte. Noi jucăm fiecare meci şi vrem să câştigăm şi cu Slatina şi cu Bistriţa, ca să ieşim cu fruntea sus. Avem emoţii, ar fi primul titlu pentru SCM şi sper să ajungem la performanţele Oltchimului. Am fost o echipă unită, chiar dacă nu avem atât de multe jucătoare valoroase ca la CSM” a afirmat şi Andreea Adespii.

Mia Rădoi, adversara nepoatei

Meciul de la Cluj a consemnat şi un duel în familie, antrenoarea secundă de la Vâlcea, Mia Rădoi având-o ca adversară pe nepoata sa, interul Clujului, Raluca Petruş. „Este greu pentru mine când avem meci împotriva nepoatei, Raluca este ca şi copilul meu. Şi cand joacă împotriva mea, tot am o bucurie atunci când ea are o realizare, mă bucur ca la final dacă câştig, dar şi sufăr că ea pierde. Cred că Raluca este unul dintre viitorii interi ai naţionalei, îi trebuie muncă, diciplină şi seriozitate şi are aceste calităţi” a spus Mia Rădoi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *