Deputatul Vasile Cocoș, desemnat preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul execuţiei bugetelor anuale ale Curţii de Conturi

În şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 17 aprilie 2019 s-a adoptat Hotărârea nr. 10 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 32 din 4 iulie 2018 privind instituirea Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuţiei bugetare anuale ale Curţii de Conturi (hotărâre publicată în Monitorul Oficial al României nr. 298 din 18.04.2019). Astfel, deputatul Vasile Cocoș a fost desemnat în calitate de preşedinte al comisiei în locul deputatului PSD de Buzău, Lazăr Sorin care a fost desemnat preşedinte al Comisiei de buget, finanţe, bănci. Comisia specială se compune din 15 membrii desemnaţi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat şi este condusă de un birou alcătuit din preşedinte, vicepreşedinte şi secretar. Membrii Comisiei îşi păstrează şi calitatea de membri ai comisiilor permanente ale celor două camere.

Rapoartele Comisiei, întocmite ca urmare a controlului execuţiei bugetelor anuale ale Curţii de Conturi, vor fi prezentate Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termenul stabilit de acestea, urmând a fi puse la dispoziţia grupurilor parlamentare, după care se vor prezenta în şedinţa de plen reunit al celor două camere.

Comisia va funcţiona până la sfârşitul mandatului legislaturii parlamentare 2016-2020.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *