Adrian Comănescu: „Vreau o schimbare fundamentală în fotbalul vâlcean!”

Arbitrul de Liga I Adrian Comănescu (45 ani) a intrat în lupta pentru şefia AJF Vâlcea, având alături o echipă redutabilă: Lucian Munteanu (fost preşedinte Damila), Jean Turmacu (şef secţie fotbal SCM) sau Augustus Constantin (membru Comisia Centrală de Arbitri).

 La lansarea oficială a candidaturii au mai fost prezenţi Marius Voican (Stejarul Vlădeşti), Lucian Briceag (Valea Mare), Romeo Chelcea (Sparta Rm. Vâlcea), Bogdan Marinescu (Director DJTS),  dar şi foşti mari fotbalişti precum Lucian Catargiu, Cristi Lazăr, Dumitru Teleşpan, Gabi Mangalagiu, Marian Başno, Marius Vlădoi. Comănescu este arbitru de prim eşalon din 2007, având la activ 114 meciuri de Liga I şi ocupă şi postul de consilier superior la DJST Vâlcea.

După ce a pierdut în urmă cu patru ani alegerile AJF în disputa cu Constantin Pintilie, Adrian Comănescu mizează pe integritate şi transparenţă. „Candidez pentru că, în următorii patru ani, vreau să producem împreună o schimbare fundamentală în fotbalul vâlcean. Voi face din fotbal şi din interesul membrilor afiliaţi singurele preocupări ale echipei AJF, având lângă mine o echipă de profesionişti, care are performanţa ca singur orizont posibil. Vreau să demonstrez că a fi cu adevărat preocupat înseamnă să îţi faci bine treaba, să dai tot ceea ce ai mai bun, să fii cinstit şi drept, oriunde şi oricând”.

Augustus Constantin, şef la Comisia de Arbitri

În cazul câştigării alegerilor, Comănescu anunţă o transparenţă totală la AJF Vâlcea. „Doar prin cooperare şi dialog vom reuşi să dobândim şi să înlesnim îmbunătiţirile pe care ni le dorim. Toţi membrii afiliaţi trebuie să înţeleagă că au dreptul să ştie că tot ce este legat de activitatea AJF, la toate deciziile,  nu înţeleg de ce nu este transparenţă acum în a afla deciziile comisiilor, sau echipele nu ştiu situaţia cartonaşele primite. Suntem o echipă, principiile după care ne ghidăm sunt integritate, moralitate, suntem aici pentru a face lucrurile cum sunt bine făcute în alte părţi. Dacă vom avea şansa să arătăm ce ne dorim să facem în fotbalul judeţean, toţi oamenii de valoare vor fi alături de noi. Avem deja trei societăţi de prestigiu, Damila, La Provincia şi Boromir care sunt alături de proiectele care le dorim implementate. Referitor la arbitraj, preşedintele acestei comisii va fi Augustus Constantin, el mi-a confirmat că va face parte din echipa noastră. Comisiile nu au dat randamentul pe care îl aşteptam, va fi un val nou, dar vor rămâne alături  şi oamenii care au însemnat ceva pentru fotbalul vâlcean” a anunţat Adrian Comănescu.

„Este inadmisibil să nu implementezi proiectele FRH”

Arbitru cu vastă experienţă în Liga I, Adrian Comănescu critică multe din erorile actualei conduceri a AJF. „Sunt mult proiecte pe care trebuia să le facă şi conducerea actuală, este inadmisibil să ai posibilitatea să implementezi în teritoriu proiecte de anvergură ale FRF în alte judeţe şi care nu sunt implementate în judeţul Vâlcea. De exemplu,  Cupa Satelor a fost un simulacru de competiţie cu doar patru echipe, iar câştigătoarea, Budeşti a fost anunţată că nu poate merge mai departe, pentru că o altă echipă din Vâlcea a participat în Olt! Este inadmisibil să nu ai nicio competiţie în judeţ la nivel de fotbal feminin, deşi era uşor să te asociezi cu DJTS. Contracandidatul meu Daniel Demetrescu spune că va face, va drege, dar de ce nu a făcut până acum? FRF nu are taxe pentru copii şi juniori, nu percepe taxe pentru transferuri, AJF este printre puţinele care percepe taxe la copii şi juniori, putea face acest lucru din iarnă, dar nu a făcut şi a dovedit că sunt vorbe goale. Contracandidatul spune că va rezolva problema baremurilor de arbitraj, după ce preşedintele Consiliului Judeţean a apărut public şi a anunţat că va sprijini fotbalul, eu pot spune doar că am bătut la uşile autorităţilor locale, le-am arătat probleme reale din fotbal. Eu afirm doar că fac demersurile pentru a avea parteneriate cu Consiliul Judeţean şi Primăria locală”.

OBIECTIVUL nr.1: Organizare:o echipă nouă pentru un suflu nou

OBIECTIVUL nr. 2: Dezvoltarea fotbalului juvenil şi creşterea numărului de participanţi

OBIECTIVUL nr. 3: Dezvoltarea fotbalului la nivel de seniori

OBIECTIVUL nr. 4: Îmbunătăţirea activităţilor-suport pentru creşterea calităţii

OBIECTIVUL nr. 5: Implicarea şi încurajarea participării în fenomenul fotbalistic

OBIECTIVUL nr. 6: Asigurarea sustenabilităţii financiare

OBIECTIVUL nr. 7: Creşterea vizibilităţii fotbalului

Lucian Munteanu: „Prin experienţa mea, pun umărul în slujba fotbalului judeţean”

Fost preşedinte la Damila şi CSM, echipe care s-au luptat la promovarea la Liga I, Lucian Munteanu candidează pentru postul de vicepreşedinte la AJF, în echipă cu Adrian Comănescu. „Trebuie să ne implicăm, să încercăm să schimbăm lucrurile, sunt nişte paşi mărunţi şi siguri care trebuie făcuţi. Prin experienţa şi performanţele mele la nivel de fotbal din ultimii 10 ani, vreau să pun umărul în slujba fotbalului judeţean, să încercăm să facem o imagine mai bună acestei instituţii, care se identifică în ultimul timp cu violenţe, scandaluri. Din păcate, în ultimii 10 ani, doar trei echipe campioane judeţene au şi promovat, poate şi AJF putea să sprijine mai mult. La nivel de copii şi juniori, principala problemă este cea de susţinere a cheltuielilor de competiţie, sunt semnale pozitive că putem să obţinem sprijin pentru a elimina aceste taxe” a declarat Lucian Munteanu.

Gabi Mangalagiu: „Play-off-ul şi play-out-ul sunt inutile”

Tehnicianul liderului Viitorul Dăeşti, Gabi Mangalagiu subliniază nivelul scăzut al fotbalului din judeţ. „A scăzut foarte mult nivelul echipelor, avem 12 echipe de Superligă şi suntem obligaţi să facem play-off şi play-out, părerea mea că este inutil. Chiar dacă ca număr de jocuri trebuia făcut ceva în acest sens, ca şi calitate a meciurilor însă, nu ajută. Ca şi rezolvare a problemei este foarte greu, numărul de copii este redus, sunt jucători care se plimbă de la o echipă la cealaltă, dacă o primărie dispune de bani, adună grupuri de jucători. În rest, în jos, este foarte slab campionatul. În campionatele judeţelor limitrofe nu este obligatoriu să foloseşti juniori, eu sunt pentru promovarea copiilor şi juniorilor, dar la baraj nu trebuie să îi folosesc şi campioana este dezavantajată” a declarat Gabi Mangalagiu

Mitică Teleşpan: „Sper în schimbare!”

Fost jucător la Chimia, actualmente antrenor la juniorii SCM, Mitică Teleşpan aşteaptă o schimbare la AJF Vâlcea. „Părerea mea că este foarte slab nivelul în fotbalul judeţean, sunt 3-4 echipe bune, Superliga afectează financiar deoarece sunt multe jocuri, cred că era mai bine înainte cu două serii. Membrii afliaţi trebuie să se gândească bine ce votează, sunt 3 echipe care candidează, să analizeze ce strategie are fiecare echipă, cea a lui Comănescu are o strategie foarte bună, cu intenţii foarte bune. Taxele la nivel de copii şi juniori sunt mult prea mari faţă de celelalte judeţe, fiecare reprezentant de club trebuie să se gândească ce votează. Eu sper să se facă această schimbare, cei care activează în fotbalul judeţean au nevoie de ea”  a concluzionat Mitică Teleşpan

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *