Sorina Pintea: „Spitalul din Horezu este printre puţinele din ţară fără sesizări în ceea ce priveşte actul medical sau condiţiile de igienă”
  • Spitalul din Horezu, dotat cu aparatura medicală de Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a fost prezentă astăzi, 13 mai 2019, la Spitalul Orăşenesc din Horezu. Vizita a fost una anunţată în prealabil şi organizată în detaliu de directorul spitalului şi administraţia locală. Ministrul Sănătăţii a fost întâmpinată la Horezu de oficialităţile judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului Florian Marin, directorul spitalului orăşenesc şi de primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, care i-a şi oferit, în semn de preţuire şi respect, o floare într-o glastră confecţionată din lutul de Horezu. După un tur al spitalului, şefa Sănătăţii a rămas plăcut impresionată de condiţiile de igienă din unitatea sanitară horezeană. În ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală, ministrul Sănătăţii a anunţat că a semnat aprobarea finanţării în valoare de 1,7 milioane lei prin care se va dota unitatea sanitară cu un ecograf dopler, echipamente pentru gastroenterologie, analizoare sau aparate pentru radiologie imagistică:

„Spuneam la începutul mandatului că voi ajunge la fiecare spital din ţară şi chiar dacă nu am reuşit în totalitate, am reuşit în schimb să analizez fiecare cerere de finanţare în ceea ce priveşte dotarea cu aparatura medicală. Sunt spitale din ţara care au solicitat aparatura medicală de înaltă performanta şi vreau să văd dacă au într-adevăr nevoie şi dacă au personal pregătit pentru utilizarea aparaturii respective. Conducerea spitalului din Horezu a solicitat echipamente medicale în valoare de 1,725.000 lei, ecograf, analizoare, etc. Am analizat şi vom aloca suma solicitată, la care şi Consiliul Local are o cotă de cofinanţare de 10%”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Horezu.

Nicolae Sărdărescu: „În curând, vom avea computer tomograf, RMN şi aparatură medicală în valoare de 111 miliarde lei vechi”

Primarul oraşului Nicolae Sărdărescu a anunţat că administraţia locală a reuşit să atragă fonduri europene pentru dotarea cu aparatură medicală şi că, în curând, spitalul orăşenesc din Horezu va fi beneficiarul unui computer tomograf, al unui RMN şi a altor echipamente medicale: „Vreau să mulţumesc doamnei ministru care a venit la Horezu nu doar în vizită, ci să ne şi sprijine pentru ca spitalul orăşenesc să fie unul de referinţă în judeţ. Cu sprijinul ministerului şi al domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, mâine semnăm un contract foarte important pe fonduri europene, pentru achiziţionarea unui computer tomograf, un RMN, un mamograf, un aparat pentru osteoporoză şi alte 17 echipamente medicale, în valoare totală de 111 miliarde lei vechi”, a spus şi primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Sorina Pintea a mai anunţat, la Horezu, că întrerupe seria vizitelor inopinate la spitalele din ţară până pe 27 mai, pentru ca prezenţa sa să nu fie interpretată ca fiind una „electorală”.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *