Adi Comănescu, noul şef la AJF

Arbitrul Adrian Comănescu a câştigat bătălia strînsă cu secretarul general Daniel Demetrescu pentru şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea, care are ca miză principală postul de observator FRF.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea s-a ţinut vineri, în una din sălile de la Universitatea Constantin Brâncoveanu, avându-i ca invitaţi speciali pe conducătorii Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu şi Octavian Goga, dar şi pe Horaţiu Stănescu (AJF Dolj).

Adunarea membrilor afiliaţi a debutat cu scandalul iscat de primarul de la Tomşani, Dumitru Pearcu, care a acuzat că un alt membru în structura de conducere al Unirii a luat mandatul de vot de la AJF, fapt care a născut mari controverse.

După 12 ani în fruntea fotbalului judeţean, Constantin Pintilie a avut parte de o retragere în glorie, primind de la Răzvan Burleanu un tricou al Chimiei Râmnicu Vâlcea. A urmat discursul şefului FRF, care a explicat strategia forului în privinţa fotbalului.

Cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al AJF, Adrian Comănescu, Daniel Demetrescu şi Dan Săraru au ţinut discursurile, după care s-a trecut la votul secret. După numărarea voturilor, Adrian Comănescu a fost declarat câştigător din primul tur, cu 40 de voturi, contracandidatul Daniel Demetrescu adunând 34 de sufragii, iar Dan Săraru doar 2 voturi.

Pentru postul de vicepreşedinte au fost doar doi candidaţi, Lucian  Munteanu şi Grigore Tomoioagă. Fost preşedinte la Damila şi CSM, Lucian Munteanu s-a impus detaşat, cu 47-21, în timp ce 8 voturi au fost anulate. Astfel, la patru ani după dispariţia echipei de eşalon secund CSM, Lucian Munteanu revine în fotbal. „Ca şi conducător am obţinut  promovări succesive cu Damila din judeţ până la Liga a II-a, unde, la primul sezon am terminat pe locul 3. Cu CSM a terminat un sezon pe locul 3, fiind la un pas de promovarea în primul eşalon. Tot cu CSM, la nivel de copii şi juniori, am două amintiri la care ţin mult şi anume două finale de campionat naţional, una cu generaţia 96/97/98, alta cu grupa 2000/2001/2002, ambele pierdute după executarea loviturilor de departajare cu Satu Mare, respectiv Vaslui” a declarat Lucian Munteanu, manager la SC Damila.

 Deoarece membrii afiliaţi s-au grăbit să plece, nu a mai avut loc şi scrutinul pentru alegerea membrilor Comitetului Executiv.

Noul preşedinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu va face astfel echipă cu managerul Lucian Munteanu, cei doi fiind în aceeaşi echipă la alegeri. Preşedinte la Comisia de Arbitri a fost deja anunţat Augustus Constantin, membru în Comisia Centrală de Arbitri, însă acesta este stabilit în Capitală şi pare greu de crezut că va accepta să se înhame la o muncă de la distanţă. Penru postul de secretar general, Adrian Comănescu l-a anunţat la finalul şedinţei pe Jean Turmacu, şeful secţiei de fotbal de la SCM.

Daniel Demetrescu se dedică matematicii

După 12 ani petrecuţi la AJF Vâlcea, Daniel Demetrescu (42 ani) este tentat să nu mai continue în fotbalul judeţean, nici măcar ca observator, rolul îndeplinit în ultimul an. Absolvent a două facultăţi şi urmând cursurile cele de-a treia, Demetrescu intenţionează să devină pe viitor profesor de matemetică. „Sunt dezamăgit, nu vreau să mai aud de fotbal, renunţ la el. Iubesc matematica, vreau să dau titularizarea pentru a deveni profesor” a anunţat Daniel Demetrescu. Soţia acestuia, centralul Iuliana Demetrescu intenţionează şi ea să nu mai arbitreze în cadrul judeţului Vâlcea şi să îşi mute activitatea la colegiul de arbitri Olt. De altfel, soţii Demetrescu au declinat delegările pe care le aveau în acest weekend.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *