Primul proiect din ţară pentru acreditarea serviciului social începe la Bujoreni

Cu bani europeni, administraţia locală din Bujoreni va demara proiectul privind acreditarea serviciului public de asistenţă socială al comunei. Scopul proiectului este acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii acelor beneficiari care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace şi eforturi proprii un mod normal şi decent de viaţă. În cadrul proiectul se doreşte asigurarea activităţii de prevenţie şi intervenţie primară pentru persoanele singure şi familiile aflate în dificultate, prin acordarea de prestaţii sociale şi furnizarea de servicii sociale: „Suntem singurii din ţară care accesează fonduri pentru un astfel de proiect. În cadrul proiectului se vor asigura servicii sociale la domiciliu prin intermediul asistentului social, a asistentului medical comunitar şi a mediatorului sanitar. Vom avea în dotare inclusiv o salvare. Aceasta va fi prima parte a proiectului, aceea de acreditare a serviciilor. Vom avea 4 asistenţi medicali comunitari, un mediator sanitar, trei asistenţi sociali şi un psiholog. Proiectul se va desfăşura pentru o perioadă de doi ani, în vederea acreditării. Prin acest program vom primi finanţare pentru plata asistentului social autorizat. Aceasta este condiţia de bază a proiectului. Fac această precizare deoarece, de obicei, în primării, asistentul social nu este o persoană specializată şi acreditată. În cadrul acestui proiect se vor finanţa posturile personalului specializat. Separat avem finanţarea prin Ministerul Sănătăţii pentru asistenţii medicali comunitari şi mediatorul sanitar.

În cea de a doua parte a proiectului vom primi fonduri pentru modernizarea şi dotarea necesară locaţiei, în valoare de 100 de mii de euro. Clădirea o aveam, dar o vom moderniza pentru această activitate. Aici vom avea şi cabinetele medicilor, pentru că trebuie să lucreze împreună”, informează primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Astfel, administraţia locală din Bujoreni reuşeşte să atragă fonduri europene pentru sprijinirea persoanelor singure, care se află în situaţii de risc şi se vor asigura inclusiv servicii sociale pentru beneficiari. Persoanele singure vor fi sprijinite şi consiliate, în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză.

Claudia Şchiopu |E��_�s

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *