Spectacol inedit cu artişti de renume la Ziua Comunei Păuşeşti Măglaşi

De ziua Sfinţilor Petru şi Pavel, mai precis pe data de 29 iunie, Primăria şi Consiliul Local al comunei Păuşeşti Măglaşi vor organizează „Sărbătoarea Teiului”. Artişti consacraţi, muzică de calitate şi bună dispoziţie, vor fi elementele care vor asigura succesul în organizarea celei de-a 11-a ediţii a Zilei Comunei. Şi de data aceasta sătenii vor trăi bucuria sărbătorii. De la programe artistice susţinute la scenă deschisă de copiii Şcolii Achim Popescu din comună, premierea şi acordarea de diplome elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, la care se va adăuga un minunat spectacol artistic susţinut de interpreţi consacraţi de renume: Cătălin Crişan, Corina Chirian, Cornelia şi Lupu Redinic, Valeria şi Traian Ilea, Emilia Dorobanţu, Ilie Dură, Elena Ghiţulete, Cristrina Belly Dance până la focul de artificii care va lumina cerul la finalul manifestărilor, totul a fost gândit să-i bucure pe toţi cei prezenţi: „Ca de fiecare dată, şi la această ediţie vor urca pe scenă artişti consacraţi ai muzicii populare româneşti, solişti de muzică pop ale căror şlagăre ne-au încântat pe mulţi. Cu acest prilej se vor inaugura lucrările de modernizare a Căminului Cultural şi finalizarea proiectului de construire a podului peste răul Olăneşti, din satul Pietrari”, a precizat primarul Alexandru Dediu.

La Păuşeşti Măglaşi se vor inaugura investiţii importante

Căminul cultural din localitate a trecut printr-o transformare din temelii. Locaţia are la parter o sală de spectacole şi un cinematograf 3D. În cadrul căminului se va amenaja un muzeu al localităţii şi o modernă sală de fitness. Cu bani din bugetul local se va dotata biblioteca inclusiv prin amenajarea unei săli de lectură. Este vorba despre o investiţie având finanţarea asigurată de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, care a schimbat imaginea localităţii.

O altă investiţie finalizată este podul construit peste pârâul Olănesti, cu bani alocaţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului în urma inundaţiilor din 2014, care au spulberat podul existent la acea dată: „Podul este o lucrare trainică, care o să dureze peste 100 de ani, pe care nici o apă să nu-l ia. Pe lângă aceste proiecte finalizate: Căminul Cultural şi podul, proiecte pe care le vom inaugura de Ziua Comunei vor urma altele, cu fonduri europene sau guvernamentale atrase. Cu bani din bugetul local, anul acesta ne-am propus să finalizăm lucrările de modernizare a trotuarelor, fiind ultimul an din contract. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, în prezent lucrările sunt realizate în procent de 60% şi vom aloca diferenţa de sumă pentru finalizarea lucrării. Tot anul acesta avem în plan să alocăm fonduri pentru achiziţionarea unui tractor dotat cu lamă, sărăriţă şi perie rotativă. Utilajul are dotările prevăzute pentru salubrizarea trotuarelor în perioada caldă, dar şi pentru deszăpezire în perioada de iarnă. Vom mai aloca fonduri din bugetul local pentru asfaltarea unor uliţe, care în prezent sunt pietruite, însumând o lungime de 6 kilometri şi cadastrarea tuturor drumurilor comunale”, a mai precizat primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *