Programul „Laptele şi cornul”, eşec total în anul şcolar 2018-2019 pentru judeţul Vâlcea

Elevii din judeţul Vâlcea nu beneficiază de corn şi lapte nici înainte cu două săptămâni de finalul anului şcolar 2018-2019. Subiectul a fost readus în discuţie la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea de către consilierii liberali care au acuzat conducerea judeţului de lipsa de interes privind programul care furnizează produse de panificaţie şi lactate pentru şcolarii şi preşcolarii din judeţ. De vină sunt licitaţiile întârziate şi contestaţiile depuse de ofertanţi, județul Vâlcea nefiind un caz singular în țară. În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a garantat că în următorii doi ani programul va funcţiona fără probleme în judeţul Vâlcea.

Victor Popescu: „Este o bilă neagră a conducerii Consiliului Judeţean”

Prin vocea consilierului PNL, Victor Popescu, liberalii au făcut cunoscut faptul că programul „Laptele şi Cornul” funcţionează doar din luna mai a anului acesta iar elevii din judeţ primesc doar produsele lactate, nu şi pe cele de panificaţie: „Ne aflăm la sfârşitul anului şcolar şi iată că nici astăzi nu se primesc produsele de panificaţie de către elevii din judeţul Vâlcea, este o bilă neagră a judeţului şi a conducerii Consiliului Judeţean pentru că nu a reuşit să delege prin licitaţie aceste produse, iar pentru faptul că elevii merg în cinci zile pe săptămână la şcoală şi licitaţia a fost organizată doar pentru trei zile cred că iarăşi arată un lucru defectuos. Sper că pentru anul şcolar viitor, după ce se intră în istoria negativă a judeţului ca în anul şcolar 2018-2019 nu a funcţionat acest program „Laptele şi Cornul” şi că doar din luna mai acest program funcţionează şi doar la nivel de 30%, speram că pentru anul şcolar viitor să nu mai auzim astfel de scuze şi să fie cu totul o altă abordare”, a menţionat consilierul PNL, Victor Popescu.

Constantin Rădulescu: „Eu sper să se găsească o cale ca cei care contestă să răspundă şi penal”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a explicat că Legea achiziţiilor publice este una greoaie şi destul de permisiva în ceea ce priveşte contestaţiile în urma desemnării câştigătorului licitaţiei. Totodată, şeful judeţului a dat asigurări că programul va funcţiona fără probleme în următorii doi ani: „Eu sper să se găsească o cale prin care cei care contestă să răspundă şi penal în cazul în care contestaţia se constată a fi una abuziva. La fel cum cei care câştigă licitaţii şi nu fac lucrările ar trebui să fie condamnaţi penal pentru înşelăciune. Eu consider că aceasta este o înşelăciune şi atunci ar trebui să plătească toţi banii pentru că ne-au încurcat, atunci când fac aceste lucruri. Dincolo de orice declaraţie politică, sper că în ţara asta cineva care este contestatar de meserie să răspundă penal şi financiar. Laptele se acorda, în ceea ce priveşte cornul a fost făcută o contestaţie şi s-a întârziat şi aceasta este legea, este o contestaţie pe care eu o consider deplasată, dar asta este situaţia, ne-a mai întârziat cu încă două luni. (…) Apreciem că începând cu data de 29 mai a.c., vom începe să livrăm şi cornul. Nicio primărie din România nu a fost de acord să organizeze la nivel local aceste licitaţie, eu o vedeam în felul acesta”, a replicat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Situaţia judeţului Vâlcea nu este un caz singular, 26 de judeţe din ţară nu au putut demara procedura Laptele şi Cornul în primele şase luni ale anului şcolar 2018-2019.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *