SCM şi-a creionat programul de pregătire

Campioana SCM Râmnicu Vâlcea este în vacanţă, iar conducerea clubului  a creionat programul pentru perioada de pregătire.

Echipa antrenată de Florin Pera va lupta sezonul viitor pe trei fronturi, campionat, cupă şi Liga Campionilor şi va avea un program foarte aglomerat, urmând a disputa minim 12 jocuri în cupele europene.

Reunirea lotului este programată pe 4 iulie, în Sala Sporturilor Traian şi va fi urmată de vizita medicală.

În perioada 10-19 iulie este stabilit un cantonament de pregătire la Fundata (lângă Braşov). Primele jocuri amicale se vor disputa în ultima săptămână din iulie,  unul la Râmnicu Vâlcea și unul în deplasare, adversara nefiind încă stabilitaă. Un prim turneu de pregătire se va desfăşura  la Râmnicu Vâlcea, în 3-4 august 2019, unde vor participa HC Zalău, SCM Craiova şi Corona Braşov.  SCM va merge pentru al doilea turneu la Podgorica (Muntenegru, 8-12 august), unde are programate jocuri cu Buducnost şi Nice.

Pe data de 16 august, echipa vâlceană va merge la  Sânicolau Mare, unde va juca cu vicecampioana Ungariei, Ferencvaros Budapesta. Urmează două jocuri de pregătire în Ungaria, în 17-18 august, la Bekescsaba cu echipa gazdă și o echipă din Polonia.

Primul joc oficial  din viitorul sezon,  ”Supercupa României”, SCM-CSM Bucureşti  este stabilit pe 25 august, într-o locaţie care va fi desemnată de FRH.

Prima etapă din Liga  Florilor se va juca pe 31 august/1 iulie, tragerea la sorţi pentru ţintarul etapelor urmând a avea loc probabil săptămâna viitoare.

SCM, direct în grupele Ligii

Vâlcea este între cele 12 echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor, iar procentajul României o poate face chiar cap de serie. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii este programată pe 27 iunie, la sediul EHF de la Viena. În prima fază a grupelor se vor alcătui 4 grupe a câte 4 echipe, primele 3 clasate din fiecare grupă urmând a merge în grupele principale, iar ultima clasată urmând a continua în grupele Cupei EHF. Astfel, SCM are asigurate 6 jocuri în Liga Campionilor şi încă 6 ulterior, fie în grupele principale ale celei mai prestigioase competiţii (dacă ocupă locurile 1-3 în grupe), fie în grupele EHF (dacă ocupă locul 4 în grupele Ligii).

LOT SCM 2019-2020:

PORTARI: Yuliya Dumanska, Diana Ciucă, Marta Batinovic (Buducnost)

EXTREME DREAPTA: Marta Lopez, Alexandra Badea

INTERI DREAPTA: Mireya Gonzalez (Siofok), Ana Maria Savu (Kisvardai)

CENTRI: Alicia Fernandez, Mădălina Zamfirescu (Debrecen), Kristina Liscevic (Esjberg)

PIVOŢI: Raluca Băcăoanu, Asma Elghaoui (Siofok), Florentina Craiu

INTERI STÂNGA: Iryna Glibko, Samara da Silva, Andreea Adespii

EXTREME STÂNGA: Cristina Florica, Ana Maria Popa

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *