Paul Stănescu: „PSD va câştiga alegerile prezidenţiale”

Preşedintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat, miercuri, într-o emisiune tv, că în şedinţa Comitetului Executiv de astăzi, 7 iunie 2019, se va stabili când se organizează congresul şi a spus că trebuie lăsaţi tinerii la conducerea partidului. Surse din cadrul partidului susțin că în CEX, premierul Viorica Dăncilă a insistat pentru un congres rapid, organizat la finalul lunii iunie, care să aleagă noul preşedinte al partidului, în timp ce Paul Stănescu a pledat pentru un Congres organizat după alegerile prezidenţiale. Stănescu este sigur că PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale.

„Pentru candidatul la Preşedinţie, să facem cu personalităţi din partid şi cu personalităţi din afara partidului care vor, îşi doresc lucrul ăsta, o să începem să facem studii sociologice cu toată lumea şi să vedem cine se clasează cel mai bine. Dar congresul va hotărî candidatul, nu sondajele, congres care va fi decis ca dată vineri, în CEx”, a spus Stănescu. Paul Stănescu a declarat că PSD „a pierdut dezastruos” alegerile europarlamentare din cauza demonizării lui Liviu Dragnea: „Mulţi l-au încurajat. Eu le-am spus că e total greşit, că singura şansă a României e în UE. Discursul ăsta antieuropean… ne-am făcut singuri cel mai mare rău”, a spus Stănescu.

„Noi am pierdut alegerile din cauza noastră. Opoziţia nu a venit cu nimic”, a mai afirmat el.

Paul Stănescu a susţinut că realizările guvernării au fost umbrite de „tema asta nenorocită a justiţiei”, despre care PSD a vorbit, dar „nu a făcut nimic”.

„Nu voi merge în Executiv. Cred că partidul are mare nevoie de unitate, solidaritate, trebuie reorganizat şi e mare nevoie de mine la partid. Sunt colegi mai tineri care pot face acest lucru”, a menţionat Paul Stănescu. În opinia acestuia, moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă. El a mai spus că trebuie lăsaţi tinerii în fruntea partidului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *