„Verzii” de la Viitorul Dăeşti au câştigat manşa tur a barajului de promovare, la Bradu, 2-1 cu argeşenii de la Real şi au mari şanse de promovare.

Bradu a avut anul trecut echipă la Liga a III-a, pe care a cedat-o la Coloneşti (Olt), unde a retrogradat, însă baza sportivă din micuţa localitate argeşeană este una superbă, construită în jurul unui teren sintetic. Dăeştiul este mult în urmă cu condiţiile pentru liga a III-a, în schimb, are echipă mai bună.

Vâlcenii au deschis scorul rapid, încă din minutul 7, când George Neacşu a fructificat cu o lovitură de cap o centrare venită de pe dreapta.  Vâlcenii au controlat prima parte, iar ocaziile au curs la poarta argeşeană, Vasile, Paşoi şi Neacşu fiind aproape de gol. În replică, Bradu a avut o singură şansă, prin Mormolea.

Gazdele au avut momente mai bune în startul reprizei secunde şi au reuşit egalarea în minutul 55, după un corner, Păvăluţă reuşind să împingând mingea în poartă.  Echipa lui Gabi Mangalagiu a continuat să fie periculoasă, să îşi creeze ocazii şi Neacşu a irosit o altă şansă bună. Dăeştiul a revenit în avantaj în minutul 73, când Ionuţ Marian a pus capul din 3 metri şi a înscris în poarta goală. Căzut la pământ după un duel, George Neacşu a alarmat băncile de rezerve, iar cum jocul întârzia să fie oprit, un spectator a sărit direct din tribună în teren, pentru a acorda îngrijiri.

Paşoi a mai avut şi el o ocazie şi în final, Viitorul Dăeşti s-a impus cu 2-1 şi este mare favorită la promovarea în Liga a III-a.

Returul este programat sâmbăta viitoare, la Dăeşti, de la ora 17.30. Judeţul Vâlcea are în acest moment o singură echipă la Liga a III-a, pe Flacăra Horezu.

Dăeşti: D. Geantă – Vasile, I.Săraru, Iordache, Lăzărescu – Rizea, Pârvu (Preda 90) – L. Săraru, G.Neacşu (Roşianu 76), I.Marian – Paşoi (Fistogeanu 83). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Gabi Mangalagiu: „Mulţumesc jucătorilor pentru dăruire, au fost o echipă!”

Antrenorul Gabi Mangalagiu cere însă prudenţă pentru retur, pentru că fotbalul este imprevizibil. ”Este bine că am câştigat, mai este şi returul, sper să facem un rezultat bun şi acasă. Cred că diferenţa a fost făcută de valoarea individuală a jucătorilor. Se putea şi mai bine, am avut multe ocazii, dar asta e o problemă veche a noastră. Este o opţiune bună pentru promovare, trebuie să o fructificăm, e bine să tratăm returul exact ca pe acesta. Mulţumesc jucătorilor că s-au dăruit, au fost o echipă, avem un grup foarte bun, să sperăm că dacă promovăm, vom face o echipă frumoasă şi la Liga a III-a” a declarat Gabi Managalgiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *