Administraţia judeţeană, alături de locuitorii din Cernişoara

Ploile din vara acestui an au făcut prăpăd în jumătate dintre localităţile vâlcene.

O situaţie specială a fost şi la Cernişoara, unde mai multe drumuri comunale au fost acoperite cu aluviuni sau distruse şi o serie de gospodării au fost inundate. Cantitatea mare de precipitaţii căzută în zonă a făcut ca debitul mai multor pâraie să crească, măturând totul în cale. Viiturile au împotmolit tuburile din beton, ceea ce au făcut ca apa de pe versanţi să iasă din matcă. Bilanţul pagubelor este unul covârşitor: drumuri făcute una cu pământul, gospodării inundate, poduri şi podeţe afectate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu s-a deplasat personal la Cernişoara, pentru a da o mână de ajutor administraţiilor locale şi cetăţenilor ale căror gospodarii au fost afectate de ploile abundente: „Zonele afectate de inundaţiile din această vară vor fi remediate. Preşedintele Consiliului Judeţean a fost alături de noi şi ne-a promis că, după data de15 iulie vor începe lucrările de refacere a pagubelor pricinuite de viituri. S-au făcut toate demersurile, le-am transmis rapoarte tuturor instituţiilor. Se va refacere podul din satul Cernişoara, punctul Cătălinoiu Ion şi se va construi o casetă mai mari pentru a putea face faţă torentului cu debit mare”, a precizat viceprimarul Victor Manea.

Pe drumul de la Cernişoara spre Târgu Jiu se merge ca pe autostradă

În aceste zile s-au finalizat şi lucrările de asfaltare a drumului judeţean 676D , între localităţile Cernişoara şi Stroeşti, pe o lungime de doi kilometri. Drumul, extrem de important în zonă, face legătura cu localităţile Stroeşti – Mateeşti – Alunu -Târgu Jiu: „Suntem mulţumiţi că acest drum s-a asfaltat, este un drum necesar, reprezintă o alternativă la drumul care face legătura cu toate comunele limitrofe, inclusiv cu judeţul Gorj. Mulţumim administraţiei judeţene pentru asfaltarea acestui tronsonul de drum”, ne-a declarat viceprimarul din Cernişoara.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *