Dăncilă taie în carne vie. Vinovații pentru întârzierea autostrăzii Sibiu-Piteşti plătesc cu funcţia. Directorul CNAIR, Narcis Neaga, primul care pleacă acasă

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat marți pe șeful Companiei de Autostrăzi, Narcis Neaga, că „a blocat nejustificat” proiecte mari de infrastructură, precum Autostrada Sibiu – Pitești sau drumul expres Craiova – Pitești. Într-o declarație făcută în debutul ședinței de Guvern, Dăncilă a reiterat cererea de demitere a lui Neaga.

„Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, rezultatele au fost nemulțumitoare. Conducerea CNAIR a blocat nejustificat proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești, a anulat documentația din 2014 Secțiunile 3 și 4 din drumul expres Craiova – Pitești, blocate de CNAIR, deși documentația e definitivată din 2017. Aceeași conducere a CNAIR și-a asumat termene total nerealiste și a dezinformat privind stadiul și evoluția unor obiective majore: deschiderea circulației pe autostrada Sibiu – Nădlac. Blocajele arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective. Am cerut demiterea directorului general interimar. Nu mai accept nici o întârziere. Dle ministru Cuc, am încredere că vă veți implica în continuare în monitorizarea proiectelor” – a spus Dăncilă în ședința de Guvern.

La scurt timp, şeful CNAIR, Narcis Neaga s-a conformat şi şi-a prezentat demisia din funcţie.

Lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti au început… doar pe hârtie

Zilele trecute, câţiva ţăruşi topografici înfipţi în pământ au putut fi observaţi pe tronsonul Sibiu-Boiţa, semn că, lucrurile încep să se mişte în ce priveşte construcţia Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Asociaţia Pro Infrastructură (API), notează că Porr, constructorul austriac al acestui tronson şi-a început activitatea de proiectare. Este vorba despre 13,17 km între Sibiu şi Boiţa. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.
„Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile ataşate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu – Piteşti a început… pe hârtie deocamdată! În poze vedeţi ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfăşurare (…). Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Termenul de execuţie este de 3 ani”, adaugă API.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *