Propunerea legislativă a deputatului Vasile Cocoș privind Protecția persoanelor cu boală celiacă din România

Vasile Cocoș: „Cei care suferă de aceasta afecţiune, ar putea primi un stimulent alimentar lunar, în valoare de 300 lei”

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de către Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten, pentru sensibilizarea populației și autorităților cu privire la incidența crescută a bolii celiace, deputatul Vasile Cocoș, împreună cu preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie, Florin Buicu şi cu sprijinul a 135 de deputaţi, a depus, spre dezbatere în Parlament, proiectul privind  Protecția Persoanelor cu Boală Celiacă din România.

„Obiectivul prezentului proiect este acela de a crea baza legală pentru construcția unui cadru favorabil și decent pentru siguranța vieții și pentru respectarea drepturilor fundamentale, în condiții de nediscriminare, ale persoanelor diagnosticate cu boala celiacă (intoleranța severă la gluten). În 85% dintre cazuri boala nu este tratată sau este incorect diagnosticată, ceea ce poate duce la complicaţii pe termen lung. Boala poate apărea la orice vârstă, însă în ţara noastră cei mai afectaţi sunt copiii”, ne-a declarat deputatul Vasile Cocoș. Prin prezenta inițiativă legislativă, susținută în majoritate de membri ai grupului PSD din Camera Deputaţilor, inițiatorii doresc ca persoanele care suferă de aceste afecțiuni să primească un stimulant alimentar lunar, în valoare de 300 lei:

” Boala celiacă nu se vindecă iar singurul tratament viabil este regimul strict fără gluten pe tot parcursul vieții. Pentru aceasta, propunem ca persoanele, adulți și copii, diagnosticate cu boala celiacă să primească un stimulent alimentar lunar în valoare de 300 de lei, acordat sub forma tichetelor de masă/bonuri de alimente”, mai declară deputatul Vasile Cocoș.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *