Războiul declaraţiilor: Gutău nu exclude, în 2020, o alianţă cu PNL. Buican îi dă cu flit: PNL nu negociază principii şi valori

Zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Mircia Gutau a declarat că este deschis oricărei alianțe politice la alegerile locale din 2020. Surprinzător, se pare că înţelegerea dintre PSD și Mircia Gutău nu este bătută în cuie decât până anul viitor. Potrivit spuselor lui Gutau, acesta este dispus să negocieze şi cu alte partide pentru o eventuală majoritate în Consiliul Local. Pe de altă parte, Mircia Gutău a spus că va candida tot din partea Partidului Ecologist Român: „Alegerile locale mă vor prinde la PER. Eu sunt deschis oricărei alianțe. În politică niciodată să nu spui niciodată. Eu ce fac, fac în folosul cetățenilor. Dacă are nevoie de sprijin în continuare PSD-ul, voi merge cu PSD-ul. Dacă au nevoie sprijin liberalii pentru a face majoritate în Consiliul Local, bineînțeles că nu voi sta singur. Eu nu sunt un ambițios din acesta să stau singur și să îi boicotez pe vâlceni. Sunt de principiu că atunci când faci alianță trebuie să știi să negociezi în folosul celor care te aleg. Nu am nicio problemă să spun asta tranșant. Însă, nu trec la PSD sau PNL cum speculează unii. Asta trebuie să fie scos din capul fiecărui vâlcean. Mircia Gutău este candidatul Partidului Ecologist Român și va rămâne aici. Veți vedea că vom face o figură formidabilă” – a declarat Mircia Gutău.

PNL Vâlcea face pe fata mare: „Mircia Gutău și-a ales calea atunci când s-a poziționat de partea PSD și a lui Liviu Dragnea”

La scurt timp, PNL Vâlcea a simţit nevoia transmiterii unui drept la replică în urma declaraţiilor primarului Râmnicului: „Mircia Gutău și-a ales calea atunci când s-a poziționat de partea PSD și a lui Liviu Dragnea, atât la nivel județean cât și la nivel național. Când girezi ani la rând măsurile aberante ale unui guvern care face rău românilor, când te aliezi la nivel județean cu un PSD format din oameni care își urmăresc doar propriul interes și nu lucrează pentru vâlceni, când susții la europarlamentare PSD-ul și când te poziționezi împotriva președintelui României, candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale din acest an, nu ai nici o șansă să devii membru al Partidului Național Liberal; nici la Vâlcea și nici în altă organizație! Partidul Național Liberal nu va negocia valorile asumate și nici prevederile statutare cu nimeni, indiferent de nume. PNL Vâlcea va merge alături doar de cei care ne împărtășesc obiectivul de a face din județul Vâlcea unul prosper, județ în care cetățenii beneficiază de respect, de condiții de trai decente și de servicii publice de calitate. O bună guvernare județeană, care să aducă bunăstare vâlcenilor, reprezintă principalul obiectiv al PNL Vâlcea (…) PNL Vâlcea rămâne singura organizație politică județeană, ce de mai bine de 3 ani, scoate la iveală ilegalitățile și minciunile celor care se află la conducerea județului și a municipiului. PNL Vâlcea va continua să taxeze PSD și pe cei care îl susțin, de fiecare dată când se vor abate de la scopul de a asigura un trai mai bun vâlcenilor.”, se transmite în comunicatul de presă al PNL Vâlcea.

Mircia Gutău: „PNL se aseamnă cu comuniştii din perioada interbelică, se ascund deşi nu îi urmăreşte nimeni”

Mircia Gutau a ieşit cu noi precizări cu privire la opţiunile politice pe care le face în perspectiva alegerilor locale de anul viitor şi le răspunde şi liberalilor care se vedeau deja „curtaţi” de Mircia Gutau: „Încerc din răsputeri să nu fac o paralelă cu bancul acela cu comuniştii din perioada interbelică, care se ascundeau deşi nu-i urmărea nimeni, şi am să le răspund. Am spus că nu exclud o colaborare cu PNL dacă interesul locuitorilor o impune. Ca să traduc pe înţelesul ofuscaţilor din PNL, aceasta înseamnă că aşa cum am făcut alianţă cu PSD pentru a trece sau promova proiecte de mare anvergură pentru municipiu tot la fel voi proceda şi într-o configuraţie politică diferită după alegerile locale de anul viitor, dacă acest lucru va fi benefic dezvoltării comunităţii locale. Nu exclud, de aceea, o colaborare post-electorală cu PNL, cu condiţia, bineînţeles, ca reprezentanţii acestui partid să acceadă în viitorul Legislativ local şi să înceteze a mai bloca orice iniţiativă, aşa cum fac acum. (…) Iar ca o simplă observaţie la ” lepădarea” de PSD a celor de la PNL Vâlcea, le-aş aminti doar că în 2016 am preluat conducerea Primăriei de la alianţa USL, formată din…  PSD şi PNL!”, a mai spus, printre altele, Mircia Gutău.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *