Se scoate la licitaţie administrarea domeniului schiabil de la Voineasa. Primăria oferă anual pentru exploatare 2,2 miliarde lei vechi

Pentru noul sezonul de iarnă, primăria Voineasa va scoate la licitaţie administrarea domeniului schiabil, va da în concesiune restaurantul de la baza pârtiei, iar de restul activităţilor se va ocupa în regie proprie, printr-o societate subordonată primăriei, anunţă primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. De la deschiderea domeniului schiabil şi până în luna mai a anului curent, administrarea pârtiei Transalpina Schi Resort a fost făcută de firma constructoare SC Acomin Deva, care în ultimii doi ani a fost şi administrator sechestru, din cauza datoriilor acumulate. După ce Guvernul a alocat şi ultima tranșă de bani pentru închiderea investiţiei, primăria Voineasa s-a gândit la o nouă strategie de funcţionare a domeniului schiabil. Astfel că, săptămâna viitoare, primăria Voineasa va scoate la licitaţie administrarea pârtiei de schi, pentru care este dispusă să plătească anual 2,2 miliarde lei vechi: „Săptămâna viitoare scoatem la licitaţie exploatarea domeniului schiabil. Cei care doresc să participe la licitaţie pentru administrarea pârtiei vor trebui să vină cu personal calificat, aşa cum impune caietul de sarcini. Noi am scos la licitaţie administrarea cu suma de 2,2 miliarde lei vechi. Exploatarea se va face pe un acord cadru de 4 ani, cu contract subsecvent care se va semna anual, iar de restul ne vom ocupa noi: de parcare, de combustibili, de tichete, la casierie vom angaja oameni şi totul va fi pe organizarea noastră. Speram să iasă bine și să avem ofertanţi în condiţiile impuse de noi. Apoi, am făcut evaluarea tuturor spaţiilor de acolo, vom da restaurantul în concesiune şi celelalte spaţii în chirie. Sumele sunt mici deocamdată, dar sunt convins că se vor bate pentru ele, iar pe viitor se va ajunge la sume foarte mari. De aceste lucruri ne vom ocupa după adjudecarea exploatării domeniului schiabil. Deja există cineva interesat. De asemenea, sunt interesaţi şi cei care au administrat până în prezent pârtia, SC Acomin SA. Pe mine nu mă interesează cine vine, îmi doresc ca pârtia să funcţioneze”, ne-a declarat primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Gabriel Năstăsescu: „Nu vom renunţa la ideea unui parteneriat cu Consiliul Judeţean”

În urmă cu câteva luni, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu anunţa că intenţionează să realizeze un parteneriat cu primăria Voineasa în vederea administrării, începând cu sezonul 2019- 2020, a domeniului schiabil din staţiunea montană. Primarul Gabriel Năstăsescu spune că este deschis în continuare în vederea creării unui serviciu turistic în parteneriat cu Consiliul Judeţean, mai ales că are nevoie de fonduri pentru a face această activitate turistică cât mai profitabilă: „Nu vom renunţa la ideea unui parteneriat cu Consiliul Judeţean. Îl vom face mai târziu. Deocamdată primăria va face licitaţie, apoi după ce se va adjudeca, noi vom trece pe societatea subordonată primăriei, pe care o avem constituită, ca să angajăm oameni. Că altfel nu putem. În viitor, vom face acest parteneriat cu Consiliul Judeţean, dacă ne ajută cu fonduri. Avem de plătit 4,4 miliarde lei vechi taxa de la ISC pentru recepţia domeniului schiabil. Şi de unde bani? Noi am transmis o solicitare către Consiliul Judeţean cu nevoile pe care le avem. Sperăm să primim finanţare la următoarea rectificare”, ne-a mai spus primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *