SCM Râmnicu Vâlcea şi-a adjudecat ediţia a II-a a Cupei Vâlcii, în care a câştigat jocurile cu Zalău şi Craiova şi la cedat pe cel cu Braşov.

Campioana României a câştigat cele două jocuri susţinute vineri, în prima zi a turneului, 32-25 cu HC Zalău şi 25-22 cu SCM Craiova. Sâmbătă, în ultimul joc de la Cupa Vâlcii, SCM a pierdut disputa cu Corona, scor 25-28.

Cea mai bună jucătoare a turneului de la Vâlcea a fost desemnată Asma Elghaoui (SCM), cel mai bun portar a fost Andreea Chetraru (SCM Craiova), iar golgheter a fost Sorina Târcă (Corona).

Din echipa vâlceană au lipsit la acest turneu Alicia Fernandez, Flori Craiu şi Ana Maria Savu, care sunt accidentate, dar şi Da Silva Vieira, care a revenit sâmbătă de la Jocurile Panamericane.

„E o înfrângere benefică echipei noastre, pentru a vedea că nu e suficient doar să te prezinți pe teren. Adversarii nu se vor da la o parte, din contră, vor juca de acum cu mai multă motivație, având în vedere că suntem campioana României. Cred că a fost un turneu util, cu jocuri tari. Noi, din păcate, am făcut multe greșeli, s-a acumulat și o anumită stare de aboseală, pentru că venim după o perioadă de acumulări, foarte grea. Se simte ieșirea Aliciei, nu mai avem coerență, cursivitate în joc.

Le așteptăm și pe Samara da Silva și pe Ana Maria Savu, pentru că echipa va arăta mult mai bine în efectiv complet. Sper să ajungem la parametri fizici optimi, pentru că, la acest turneu, am cedat puțin pe finalurile de meci. Le-am spus fetelor că nici nu ar fi foarte bine să jucăm extraordinar în acest moment. Important e ca la începtul sezonului să fim gata de orice bătălie”, a punctat antrenorul Florin Pera. 

Pentru SCM urmează cel mai puternic turneu al verii, 9-11 august, cu jocuri cu Brest Bretagne, Astrahanocica Astrahan şi Buducnost Podgorica.

Rezultate Cupa Vâlcii:

SCM Rm. Vâlcea – HC Zalău 32-25

SCM Craiova – Corona Braşov 27-26

HC Zalău – Corona Braşov 26-25

SCM Rm.Vâlcea – SCM Craiova 25-22

SCM Craiova – HC Zalău 26-23

SCM Rm. Vâlcea – Corona Braşov 25-28

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *