Rectificarea bugetară, gură de oxigen pentru primării. Ministrul Teodorovici dă asigurări că marile proiecte de investiții vor avea finanțare

Astăzi, 8 august, pe ordinea de zi a ședinței  de Guvern se va afla și rectificarea bugetară, propusă de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Proiectul de rectificare bugetară, pus marți în dezbatere publică, și care prevede mai puține angajări în sectorul de stat, reduceri de personal din cabinetele secretarilor de stat, majorează acciza la țigarete și introduce taxa pe zahăr, alături de alte măsuri fiscale și bugetare, va fi discutat în coaliție, care va decide dacă actul va fi aplicat în forma propusă, a precizat ministrul Teodorovici, potrivit dcnews.ro.

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificãrii bugetare cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, fațã de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. Diminuări au fost operate de la Ministerul Educației Naționale (–1,03miliarde lei), Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetãrii și Inovãrii (–369,1 milioane lei), Secretariatul General al Guvernului (–143,6 milioane lei).

Programul naţional PNDL-2, acoperit de finanţare

În schimb,  cele mai mari creșteri bugetare merg către Programul PNDL-1,5 mld. lei, urmat de Serviciul Român de Informații: +396,5 milioane lei; Ministerul Muncii și Justiției Sociale: +326,4 milioane lei şi Ministerul Mediului: + 92,2 milioane lei. Vestea este una cât se poate de bună pentru autoritățile locale din județul Vâlcea, având în vedere că, numai în județul nostru, Guvernul a finanțat 204 proiecte de infrastructură, în valoare totală de 7.450 miliarde lei vechi: „Marile proiecte de investiții vor avea finanțare asigurată. Mai mult, pentru orice factură care va veni la minister vom asigura finanțare. Proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru plata pensiilor și a salariilor”, a mai precizat Teodorovici.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *