Consiliul Judeţean şi Primăria Bălceşti fac front comun pentru reînfiinţarea Spitalului de la Bălceşti

Consiliul Județean Vâlcea se va asocia cu Consiliul Local Bălcești în scopul reînfiinţării unităţii spitaliceşti din sudul judeţului. Orgoliile politice au fost lăsate deoparte şi s-au făcut primii paşi în vederea obţinerii finanţării pentru repunerea în funcţiune a unităţii medicale care deservea, până în 2011, peste 40.000 de vâlceni. Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, clădirea fostului spital din orașul Bălcești va fi predata, în vederea modernizării, Companiei Naționale de Investiții. Proiectul se ridică la 2 milioane de euro, Consiliul Județean Vâlcea urmând să asigure banii pentru partea tehnică, respectiv întocmirea studiului de fezabilitate. Ulterior, amplasamentul va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii, care va finanța investiția propriu-zisă. În anul 2011, Spitalul din Bălcești, alături de alte multe spitale din țară, a fost închis de Guvernarea Boc. Ulterior, aici a fost înființat un cămin de bătrâni, care și-a închis și el porțile în anul 2017.

Constantin Rădulescu renunţă la amenajarea sediului Consiliului Judeţean şi alocă banii pentru sănătate

Pentru acest proiect şi alte investiţii în sănătate, Constantin Rădulescu renunţă la amenajarea sediului Consiliului Judeţean, pentru care alocase aproape 100.000 de euro, la începutul anului. Cel puţin pentru moment, sediul Consiliului Judeţean, din centrul municipiului rămâne, în continuare, cea mai urâtă clădire din oraş. Constantin Rădulescu va achiziţiona doar o parte din mobilier, iar restul de bani îi va redirecţiona pentru întocmirea documentaţiei aferente studiului de fezabilitate pentru reînfiinţarea spitalului Bălceşti, dar şi pentru modernizarea clădirii maternităţii.Tot din aceşti bani, vor fi suportate şi efectuate lucrări de proiectare pentru corpul C6 al Spitalului Vechi, precum şi pentru Complexul de servicii balneare din comuna Vlădeşti.

„Din discuţiile purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, vom realiza un parteneriat prin care Consiliul Judeţean va aloca suma de 2,7 miliarde lei vechi pentru întocmirea studiului de fezabilitate, un prim pas pentru reînfiinţarea spitalului Bălceşti. Ulterior, vom preda amplasamentul Companiei Naţionale de Investiţii, care se va ocupa de lucrarea propriu-zisă. Investiţia se va ridica la aproximativ 2 milioane de euro. Pentru noi este important ca spitalul să fie redeschis, ca locuitorii să beneficieze de servicii medicale de calitate, aici, în sudul judeţului”, ne-a declarat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *