Consiliul Judeţean alocă din nou fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Spitalul Judeţean. Managerul SJU, Dan Ponoran, „urecheat” de şeful judeţului

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din 14 august 2019, consilierii judeţeni au aprobat alocarea de noi sume pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a alocat suma de 524.000 lei din excedentul bugetului propriu al CJ pentru achiziţionarea de aparatura medicală de înaltă performanță: „Alocăm, pentru a treia sau a patra oară anul acesta, din nou fonduri pentru Spitalul Judeţean. Niciun Consiliu Judeţean nu a mai alocat atâţia bani câţi, prin votul dvs. şi la propunerea mea, se alocă pentru Spitalul Judeţean. Aşadar, un ecograf de înaltă performanţă în valoare estimată de 450.000 lei, o staţie medicală de aer comprimat neonatologie pentru că viaţa copilaşilor să nu fie pusă în pericol. Tot la maternitate, vom lua şi două sisteme de suport respirator Bubble în valoare totală de 24.000 lei. De asemenea, din bugetul Consiliului Judeţean, se alocă suma de 70.000 lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice la obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizare şi dotarea secţiilor din clădirea Corpul C-6 al SJU Vâlcea”. Astfel că, pe lângă cei 426 miliarde lei vechi pe care îi investim în Spitalul Vechi şi licitaţia de proiectare este în curs, pentru a patra oară, avem Secţia Infecţioase şi Secţia Dermato care nu puteau fi prinse în proiect. M-am luptat şi am insistat la Compania Naţională de Investiţii şi vom face şi acest Corp 6 pentru a nu mai avea probleme acolo”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Constantin Rădulescu către managerul SJU, Dan Ponoran: „Am semnale importante că se cam trage mâța de coadă la Spitalul Judeţean”

Totodată, şeful judeţului i-a atras atenţia directorului SJU Vâlcea, Dan Ponoran, în ceea ce priveşte modul în care manageriază unitatea spitalicească judeţeana. Rădulescu i-a solicitat public doctorului Ponoran să ia măsuri urgente ca pacienții să aibă conditii decente în unitatea spitalicească: „Nu ştiu ce să faceţi dvs. cu colegii de la Spitalul Judeţean Vâlcea, dar faceţi odată spălătoria aia pentru care v-am dat banii. Am semnale importante ca se cam trage mata de coadă. Luaţi măsuri cu ce v-am solicitat, cu acele lenjerii pentru pacienţi, aveţi 13-14 croitorese angajate, cumpăraţi material şi faceţi cearşafuri noi pentru oameni. Pacientul trebuie să aibă pat curat şi mâncare bună la spital, pe lângă faptul că săracul este bolnav, trebuie să avem grijă de el. Nu v-am reproşat şi niciodată nu mi-aş permite să aduc critici unor oameni care toată viaţa învaţă. Sunt profund respectuos faţă de medici, dar sunt profund ataşat şi mă voi bate ca pacienţii să fie respectaţi”, a spus preşedintele Constantin Rădulescu. Mai mult decât atât, consilierii judeţeni au fost de acord şi cu acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical şi de specialitate din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, din veniturile proprii ale acestuia. Tot în şedinţa ordinară din 14 august, consilierii judeţeni au aprobat un acord de parteneriat între Primăria Bălceşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea şi alocarea sumei de 270.000 lei în vederea întocmirii studiului de fezabilitate pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bălceşti. Investiţia, care se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *