Războiul declaraţiilor în CJ. Gică Păsat, pus la colţ de Constantin Rădulescu: „Nu vreau să-mi însuşesc munca dvs., că nu aţi făcut nimic”

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 14 august 2019, consilierii judeţeni au avut de aprobat alocarea de sume în vederea demarării unor noi proiecte, în parteneriat cu administraţiile locale, respectiv redeschiderea spitalului de la Bălceşti şi crearea unui complex de agrement la Vlădeşti. Şi cum alegerile locale bat la uşă, nu au lipsit nici „înţepăturile” verbale cu iz politicianist. Liberalii, prin vocea lui Gheorghe Pasat, au acuzat de incompetenţă Guvernul actual, prin faptul că pe ordinea de zi a şedinţei nu se află rectificarea bugetară mult aşteptată de administraţiile locale. Totodată, la anunţul preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu cu privire la demararea unor proiecte în infrastructura, respectiv începerea lucrărilor efective la DJ 678 A, DJ 703 G şi DJ 648, Păsat a luat foc că Rădulescu nu îi recunoaște implicarea.

Constantin Rădulescu: „Nu pot să tolerez la nesfârşit tot felul de „tiriplici” care se duc la tv şi spun tot felul de lucruri legat de activitatea mea şi să nu am nicio replică”

Liberalul Păsat i-a reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean că îşi atribuie toate meritele în implementarea acestor proiecte cu finanţare europeană, în condiţiile în care şi domnia sa a fost „trecător” prin funcţia de şef al judeţului în perioada 2015-2016. Concret, Păsat susţine că pe lista de investiţii prioritare în vederea obţinerii finanţării se aflau o parte din aceste proiecte de care pomeneşte actualul preşedinte. Şeful judeţului i-a dat o replică tăioasă liberalului: „Nu aţi avut nicio contribuţie, doar că aţi participat la o şedinţă în care s-au depus nişte liste. Proiectele despre care vorbim erau praf şi avem dovezi în acest sens, aceste drumuri nu aveau nicio şansă de finanţare. Haideţi să ne bucurăm cu toţii, bine că aţi participat la acea şedinţa şi probabil aţi semnat, însă contribuţia decisivă este a corpului de specialişti din Consiliului Judeţean, a mea, a celor doi vicepreşedinţi şi a tuturor consilierilor judeţeni care au ridicat mâna la aprobarea acestor cheltuieli neeligibile la proiectele respective. Munca eu am depus-o, aceste proiecte s-au finanţat prin POR, prin Ministerul Dezvoltării, am făcut drumuri la Bucureşti, am stat noaptea cu aparatul Consiliului Judeţean să facem documentaţii. Contribuţia este foarte clară şi mie nu îmi place şi am spus-o tot timpul că mulţumesc Consiliului Judeţean, adică nu a fost un singur om, nu duceţi discuţia într-o altă direcţie, dar să ştiţi că cel care a împins treaba să meargă eu am fost! Şi nu veniţi dvs. cu declaraţii politice legat de această chestiune. Am muncit şi muncesc pentru că este de datoria mea, pentru că d-aia ne-au pus oamenii aici, să fim modeşti şi să ne facem treaba, dar nici nu pot să tolerez la nesfârşit tot felul de „tiriplici” care se duc la tv şi spun tot felul de lucruri legat de activitatea mea şi să nu am nicio replică. Se munceşte foarte mult şi nu o fac singur. (…) Să terminăm odată cu polologhia asta, că a făcut unul mai mult şi unul mai puţin, bine că s-a făcut. (…) Nu vreau să-mi însuşesc munca dvs., că nu aţi făcut nimic”, a fost replica preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *