Drumul care leagă două mănăstiri de suflet românesc ar putea fi terminat  în două luni

Lucrările la Drumul județean 646 B, Frânceşti – Păuşeşti – Pietrari  ar putea fi terminate mult mai repede decât se preconiza inițial. Așa susține conducerea Consiliului Județean Vâlcea, deoarece lucrările s-au efectuat până acum într-un ritm destul de alert.

Marți, 20 august, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu s-a deplasat la şantierul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 646C, în punctul Băluţoaia (DJ 646B). Execuția proiectului este asigurată din fonduri guvernamentale, iar lucrările  sunt  finalizate  în procent de peste 75%. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, dă asigurări că lucrările se vor finaliza în cel mult două luni:   ”Astăzi suntem pe un drum foarte important, pe un drum care duce la o mănăstire frumoasă, una dintre cele mai frumoase din România, aş spune, nu numai din judeţul Vâlcea. Este vorba despre Mănăstirea Surpatele. Suntem pe drumul judeţean 646B, care a fost denumit foarte frumos ”Drumul Doamnei”, pentru că, drumul acesta, dintre Mânăstirea Dintr-un Lemn şi Mânăstirea Surpatele era străbătut de Maria Brâncoveanu şi este, şi din acest motiv,  un drum binecuvântat . Lucrările au  început pe 11 aprilie 2019 şi, după cum se vede, drumul este finalizat în procent de peste 75%. Estimăm că vom finaliza această lucrare nu în doi ani, aşa cum era preconizat iniţial proiectul, ci în două luni. Investim aproape 50 de miliarde de lei vechi, bani guvernamentali prin PNDL-2 . Acesta este drumul, şi supraveghez personal toate lucrările de modernizare a drumurilor judeţene,  fie că le realizăm cu fonduri guvernamentale sau europene” , a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Drumul Judeţean 646B porneşte din localitatea Frânceşti (din DJ 646) şi continuă pe teritoriul comunelor Păuşeşti şi Pietrari (DN 67) şi beneficiază de lucrări de refacere şi reabilitare a sistemului rutier, de construire şi consolidare de poduri, amenajare de şanţuri, rigole şi podeţe, precum şi de construirea unui zid de sprijin.

Un nou drum din județ intră în reabilitare

Prin demararea  lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere care se execută în întreg judeţul, se vor schimba radical condiţiile de circulaţie atât pentru locuitori, cât şi pentru turiștii care aleg să viziteze Vâlcea.

Din toamna acestui an, Consiliul Judeţean Vâlcea va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean 678 Budeşti – Câmpu Mare, care se întinde pe aproape 45 de kilometri.

”Aşa cum am mai spus-o, undeva în jurul datei de 15 septembrie,  vom începe modernizarea unui alt drum judeţean cu fonduri europene. Este vorba despre drumul judeţean 678, drum care pornește de la Budeşti şi ajunge la Câmpu Mare. Aceste proiecte, de realizare a unor drumuri cu fonduri europene le-am găsit blocate atunci când am ajuns președinte, erau firme de proiectare care nu doreau să vină la Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, am avut curajul, alături de colegii de la Consiliul Judeţean să mergem înainte, să continuăm proiectarea, să discutăm cu oamenii, să-i readucem în contracte. Iată că astăzi pot spune că vom demara lucrări şi pe acest drum „european”,  DJ 678. Am fost „certat” fiindcă am spus, în mai multe declaraţii că este un „drum european”, şi nu degeaba fac această remarcă. Cred că acest drum va fi cu adevărat la standarde europene. Se vor investi pentru modernizarea DJ 678, 22 de milioane de euro. Astăzi, pentru acest drum s-au atras peste un milion de euro. Este un drum al oamenilor, şi l-am făcut fiindcă este de datoria noastră, asta trebuie să facem, aste trebuie să fac eu, din postura de preşedinte al Consiliul Judeţean”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.    

Claudia Schiopu   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *