Duminică, 1 septembrie, comuna Goleşti îmbracă straie de sărbătoare

Sub genericul „Zilele comunei Goleşti”, ediţia a III-a, şi a celei de-a 45-a întâlniri tradiţionale „Fiii satului”, locuitorii comunei Goleşti se vor aduna în centrul localităţii, acolo unde primăria a pregătit un impresionant spectacol artistic, cu nume de prim rang din muzica populară românească. Cu acest prilej, administraţia locală condusă de primarul Dumitru Ropină şi viceprimarul Adrian Mitrache îi invită pe toţi locuitorii din Goleşti să se bucure, la cea de-a III-a ediţie, de cântec, joc şi voie bună. Evenimentul se va desfăşura în parcul amenajat în imediata apropiere a primăriei unde vor participa, alături de localnici, şi personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului.

Deschiderea evenimentul va avea loc la ora 14:00 în cadrul căruia reprezentanţii administraţiei locale vor prezenta un scurt istoric ale comunei şi va face cunoscute cetăţenilor realizările, neîmplinirile şi obiectivele de viitor ale administraţiei locale. Evenimentul va continua cu un tedeum, iar după discursurile primarului şi ale politicienilor prezenţi, pe scena amplasată lângă primărie vor urca elevii Şcolii Gimnaziale din Popeşti, care vor prezenta un frumos program cultural – educativ. În cadrul evenimentului va avea loc un moment poetic prezentat de Constantin Mosor, cetăţean de onoare al localităţii. După ora 18:00 invitată de onoare este  îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu, care va susţine un recital artistic live. Spectacolul va continua cu muzică interpretată de formaţia Sincron. Sărbătoarea se va încheia târziu, în noapte, cu un foc de artificii.

„Până la organizarea acestei sărbători „Ziua comunei”, care se află la cea de-a III-a ediţie, în satul Poeniţa s-a organizat, în urmă cu 45 de ani, un  eveniment sub genericul „Fiii satului”. Din cauza lipsei fondurilor, în Consiliul Local s-a decis să se organizeze însă o singură sărbătoare pentru întreaga localitate”, a precizat consilierul personal al primarului Dumitru Ropină, Nicolae Ştefănescu. 

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *