Dobândirea statutului de staţiune, prioritatea primarului Mihai Pătru pentru Ocnele Mari

În ultimii ani, oraşul Ocnele Mari tinde să revină în topul preferinţelor vâlcenilor. Calităţile terapeutice ale apei sărate, prin cele două ştranduri şi salina din oraş atrag ca un magnet turiştii, în special în sezonul estival, chiar dacă oraşul încă suferă la capitolul infrastructură. Pentru ca oportunităţile de finanţare să crească şi dezvoltarea localităţii să se facă într-un ritm mai alert, administraţia locală şi-a propus să obţină statutul de staţiune, condiţie esenţială pentru atragerea a mai multor fonduri externe.

Am avut în vedere, în cei trei ani de mandat, şi această problemă. Chiar suntem pe ultima sută de metri pentru dobândirea statutului de staţiune turistică de interes local. Am făcut proiectarea, monografia oraşului şi suntem cu documentaţiile la Ministerul Turismului. Am înregistrat adresa cu nr. 6280 din data de 3.04.2019 şi aşteptăm să primim răspuns. Ne dorim să devenim staţiune pentru că oportunităţile de accesare a fondurilor europene sunt mult mai mari. Noi am prins un proiect european, pe axa 13-POR, un proiect integrat, în valoare de 3,2 milioane de euro”, ne-a declarat primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Patru.

Proiectul reprezintă o finanţare istorică pentru oraşul Ocnele Mari, fiind primul proiect european accesat de-a lungul timpului: „Roadele muncii noastre se vor vedea când vor începe efectiv lucrările. Proiectul va da o nouă faţă oraşului, deoarece implică, pe lângă construirea unui bloc de locuinţe modernizarea grădiniţei şi lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, lucru pe care oamenii din Ocnele Mari şi-l doresc foarte mult”, a mai adăugat liberalul Mihai Patru. Este vorba despre modernizarea drumurilor publice (2905 de metri) străzile: Str. Lacurilor, Str. Şcolii, Str. Goruniş, Str. Valea Grădinilor, modernizarea zonelor pietonale – amenajare trotuare (1300 metri): Str. I. A. Cuza, modernizarea zonelor pietonale – amenajare trotuare (943 de metri): Str. 22 Decembrie, modernizarea spaţiilor verzi (1238 de metri), înfiinţare spaţii verzi (1238 de metri): Strada 22 Decembrie, dar şi înfiinţarea a 125 de locuri de parcare pe Strada 22 Decembrie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *