Staţiunea Vârful Roman, invadată de investitori străini. Oameni de afaceri din Arabia Saudită şi Cipru vor să creeze până la 25.000 de locuri de cazare

Staţiunea horezeană Vârful Roman a înregistrat o ascensiune fulminantă în ultimii ani. Hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă s-au construit de-a lungul drumului care duce spre Vârful Roman, investitorii luând-o înaintea administraţiei locale în ceea ce priveşte partea de infrastructură. Dorinţa tot mai mare de a dezvolta zona, prin crearea unei infrastructuri turistice moderne s-a concretizat în momentul în care a apărut şi prima pârtie de schi, dar şi primul hotel de cinci stele. Administraţia locală face toate demersurile posibile pentru crearea unei infrastructuri rutiere moderne, mai ales că oameni de afaceri străini şi-au exprimat intenţia clară de a învesti în spaţii de cazare: „În luna septembrie vom finaliza modernizarea străzii Mircea cel Bătrân, zilele acestea vom demara licitaţia pentru modernizarea centrului istoric al oraşului, un proiect cu fonduri europene. Totodată, asfaltam străzile I.G. Duca şi Urşani, dar cu fonduri proprii. Mai mult, am făcut şi solicitarea pentru electrificarea zonei de la Vârful Roman, şi sperăm să înceapă cât de curând lucrările, pentru că acolo vom avea o investiţie de 200 de milioane de euro. Avem investitori străini care au venit cu un portofoliu de proiecte, iar noi le vom asigura partea de infrastructură, adică un drum modernizat şi curentul electric. Vor să investească în infrastructura de turism începând cu anul acesta, şi în şapte ani să ajungă la 25.000 de locuri de cazare. Totodată vor să mai construiască şi un campus universitar pentru Universitatea din Lausanne. Este vorba despre patronul celei mai mari firme de mobilă din România, un cipriot care are o firmă care se ocupă cu construcţia caselor de munte, plus un investitor arab, poate cel mai bogat om al lumii”, ne-a declarat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Consiliul Judeţean va asfalta drumul care duce în vârful staţiunii

„Suntem în discuţii cu Consiliul Judeţean pentru ca drumul care duce la Vârful Roman să fie preluat şi apoi modernizat de Consiliul Judeţean. Deocamdată ne vom ocupa noi de acest drum, pentru a putea fi practicabil, iar turiştii să poată urca aici pentru relaxare, şi investitorii să îşi poată transporta materialele de construcţie. În prezent sunt în construcţie mai multe moteluri. Zilele următoare vor începe lucrările şi la Centrul Cultural de la Romanii de Sus şi sperăm ca, în luna decembrie, să fie gata”, mai spune primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *