Primarului Mircia Gutău  cere soluţionarea cât mai rapidă a tensiunilor care s-au creat pe platforma phimică

Îngrijorat de pericolul care ameninţă un număr impresionant de vâlceni,  primarul Râmnicului, Mircia Gutău, face un apel către conducerea societăţilor de pe platforma chimică din municipiu, dar şi către autorităţile judeţene şi naţionale, pentru a găsi împreună  cea mai bună soluţie care să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţii economice şi pentru asigurarea stabilităţii locurilor de muncă.

Implicarea primarului Mircia Gutău, vine  în  contextul în care compania poloneză CIECH Soda România a anunţat că,  începând cu 18 septembrie 2019,  trebuie să înceapă procesul de oprire a producției la uzina din Râmnicu Vâlcea.  Iar odată cu închiderea activităţii, compania poloneză va  trebui să disponibilizeze 500 de salariați, din totalul de 600, pe motiv că CET Govora, societate deținută de autoritățile locale din Vâlcea, a scumpit aburul industrial.

 „Urmăresc cu mare atenţie situaţia actuală de pe Platforma Chimică, o situaţie potenţial gravă nu doar pentru firmele care funcţionează acolo, ci pentru întreaga comunitate locală. Am remarcat şi implicarea sindicatelor care reprezintă salariaţii societăţilor comerciale afectate de această criză şi apreciez abordarea lor comună pentru că, dincolo de cifre de afaceri şi valori ale profitului, este vorba de oamenii care trăiesc în acest oraş şi în acest judeţ. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea nu are pârghiile legale de a se implica în soluţionarea cât mai rapidă şi reciproc avantajoasă a acestor negocieri care au creat tensiune pe Platforma Chimică. Dar asta nu înseamnă că nu sunt foarte îngrijorat de pericolul care ameninţă un număr impresionant de vâlceni. Fac de aceea un apel la toate entităţile implicate, fie ele de la nivel local sau naţional, pentru a găsi cea mai bună soluţie care, pe de o parte, să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţii economice pe Platforma Chimică, iar pe de altă parte să asigure stabilitatea locurilor de muncă. Am convingerea fermă că printr-o analiză corectă şi o negociere responsabilă, se va ajunge la un consens mult aşteptat şi benefic întregii comunităţi locale” , arată primarul Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *