Dăeştiul, revelaţia Seriei C4

Nou promovată în Liga a III-a, Viitorul Dăeşti a obţinut a doua victorie consecutivă cu acelaşi scor, 4-2, de această dată la Cermei.

Dăeştiul a marcat de două ori în primele 11 minute. Mai întâi, în minutul 10, Costea pasează decisiv pentru juniorul Dima, care înscrie din careu primul său gol la Liga a III-a. Peste numai un minut, după o combinaţie în careu, Florian Pârvu face 2-0. Costea este aproape de gol în minutul 22 , când reluarea sa din opt metri este salvată de portarul Dăgău. În minutul 41, portarul junior al Dăeştiului, Marinoiu faultează în careu şi se dictează penalty, care este transformat de Burlă.

Arădenii egalează în minutul 54 prin Matis, care trage din nouă metri la colţul lung, mingea loveşte bara şi intră în poartă. Abia intrat pe teren, Paşoi este aproape de gol, dar lovitura sa de cap trece peste. În minutul 64, Iordache trage violent din lovitură liberă de la 25 metri, portarul Dagău şterge balonul care loveşte transversala. Vâlcenii dau lovitura în minutul 79, când Neacșu a pătruns pe dreapta și din unghi de la opt metri lateral a trimis puternic, pe jos, la colțul lung: 2-3! Dăeştiul dă lovitura de graţie în minutul 84, când Dima centrează din corner şi Paşoi înscrie din mijlocul careului.

Antrenorul Viitorului, Gabi Managalgiu a anunţat că echipa sa joacă la spectacol şi nu va fi una din echipele mediocre ale seriei, „Am făcut un joc bun pe terenul unei echipe incomode. Am condus 2-0, dar am lăsat-o mai moale și gazdele au revenit, dar pe final am fructificat ocaziile mai mari decât ale adversarilor. Avem un mix de jucători experimentați, 5- 6 băieți de caracter, lângă care am alipit niște tinere talente de 2001, care au acum modele în vestiar, nu doar la televizor. L-am adus și pe Florin Costea, un caracter deosebit, dar beneficiem și de condiții foarte bune. Cred că nivelul de pregătire este ca și la ligile superioare, avem liniște, sperăm să se rezolve și cu bugetul, adică să fie suficient pentru acest nivel. Muncim și visăm la rezultate bune și cred că nu vom fi o echipă mediocră a seriei. Pe copiii care cresc acum la echipă, eu îi văd făcând pasul spre ligile superioare, depinde doar de ei cum se pregătesc. Ne place fotbalul combinativ, ne place fotbalul spectacol, nu rigid, nemțesc, fiecare robot pe bucățica lui, pe zona lui. Noi suntem mai cu floricele, mai cu suspansul, cu ruperi de ritm, cu emoții, cu multe ocazii de poartă. Cu ratări mari, dar și goluri spectaculoase, de aia e fotbalul frumos”, a punctat Gabi Mangalagiu.

Cermei – Viitorul Dăeşti 2-4 (0-2)

Au marcat: Burlă 42-pen., Matis 54 / Dima 10, Pârvu 11, Neacşu 79, Paşoi 84

Cermei: Dagău – Rosenblum, Lazăr, Nistor, Burlă – Ciubotariu (Călin 46) – Gruiescu (Mihuţa 70), Filip, Udrea (Todoran 70), Bulza (Daina 57) – Matiș.

Dăeşti: Marinoiu – Vasile, Iordache, I. Săraru, L. Săraru – Rizea – Dima (Talpoş 87), Pârvu, Neacşu (Bucei 85), I. Marian (Paşoi 57) – Fl. Costea.  Antrenor: Gabi Managalagiu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *