Copiii, invitați la nouă stagiune a Teatrului Anton Pann

Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă de noi spectacole, o dată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann.

Teatrul Anton Pann a prioritizat dramaturgia românească și spectacolele pentru cei mici. Cu ocazia celebrării Centenarului, patru premiere sunt aproape de finalizare, dar se pregătește și organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producții de teatru realizate în 2018. Versus- Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfășura la Teatrul Anton Pann în perioada 18-25 septembrie.

O dată cu deschiderea anului școlar, Teatrul Anton Pann va include în repertoriul teatului și spectacole pentru copii. Spectacolele adresate copiilor de vârstă foarte mică (1-3 ani) sunt special gândite; fiecare spectacol dedicat lor reprezentând o adevărată aventură. Cu puterea imaginației, copiii vor afla povești despre curaj, prietenie și curajul de a descoperi lumea.

O tânără absolventă a UNATC București, Diana Luigi propune publicului tânăr spectacolul Firul de Aur”. Tânăra regizoare mărturisește că este la prima colaborare cu acest teatru și odată cu ea, și la primul spectacol pentru copii. „Am crescut prin teatrele din Botoșani, iar apoi mi-am continuat studiile la U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. Pasiunea pentru teatru a apărut de când eram copil, iar acum mă bucur mult că am avut ocazia să fac o punte între viața adultă și copilărie. Spun asta pentru că am încercat să mă gândesc la ce ar fi benefic pentru copii să rețină și ce i-ar ajuta după un spectacol, iar eu consider că la vârstele copilăriei, pe lângă o poveste frumoasă, este nevoie și de un mesaj. Acest spectacol este despre încredere și perseverență, dar și despre respectarea cuvântului dat. „Firul de Aur”, de Sabina Balan este atât un basm, cât și o lecție la care sunt așteptați și copiii și părinții.” 

La 14 septembrie, la ora 11.30 se va da startul unei noi stagiuni, iar atunci holurile Teatrului Anton Pann vor răsuna din nou de glasurile celor mici care sunt invitați să vadă noile spectacole împreună cu părinții sau bunicii.

Elena Budi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *