Este clar că PSD i se pregăteşte ceva, doar opoziţia din România nu a aflat acest lucru, până acum. Americanii au luat din nou hăţurile căruţei scăpate de sub control şi este clar că vor să îşi consolideze poziţia, în această parte de lume. După arestarea lui Liviu Dragnea PSD pluteşte şi el în derivă, fără a avea un cârmaci, în pericol de a se lovi de primele stânci întâlnite în cale. Ocazie unică pentru partidele de dreapta să se afirme şi să crească nesperat în sondaje.

În loc de a asista, însă, la dispute reale, la prezentarea unor programe de guvernare menite să scoată ţara din gaura în care se află şi de a vedea lideri politici autentici, care încearcă să se afirme cu această ocazie, asistăm la un spectacol jalnic. Opoziţia pare că nu se aşteaptă, nu este pregătită şi nici nu are oameni capabili să preia hăţurile guvernării. Vedem pe la colţuri doar nişte grupuri răzleţe de bârfitori care şuşotesc între ei, se ceartă pe ciolanul pe care nu l-au căpătat încă şi încearcă să stea cât mai retraşi, pentru ca electoratul să nu le observe neputinţa. Aceste lucruri ne fac să credem că rezultatul alegerilor următoare nu va depinde de ceea ce face opoziţia, ci vom vorbi în continuare de ceea ce face sau nu face PSD. Un PSD care, în următoarele luni, nu va mai semăna în nici un fel cu cel care a fost înainte, pentru că directivele venite de peste graniţă indică în mod clar faptul că PSD fie se va reforma, aşa cum o cer americanii, fie va fi absorbit în cele din urmă de Pro România sau va face implozie. Cheia întregii afaceri este în continuare la Palatul Victoria, unde Viorica Dăncilă a fost avertizată în mod dur să nu o schimbe din funcţie pe Ana Birchall, totul după ce noul ministru al Justiţiei a fost chemat la ordin de procurorul general al SUA.

Parcursul viitor al PSD va fi dictat, astfel, de felul cum conducerea partidului va înţelege să plece capul în faţa stăpânilor noştri „strategici”, după modelul lui Iohannis, care, atunci când a fost chemat la ordin de preşedintele Trump pentru a primi noile sarcini (Nord Stream, 5G, gazele din Marea Neagră, etc.), nu a dat nici un moment semne că nu ar fi de acord cu sarcinile primite. În acelaşi timp, PSD este asediat la propriu de Victor Ponta, pe de o parte şi de oameni din interior, pe de altă parte (actualul ambasador George Maior a declarat deja că este posibil să se înscrie în PSD după terminare mandatului, care oricum este pe sfârşite). Privit de sus, PSD are în acest moment un singur drum deschis, către serviciile aservite americanilor. Orice altă cale pe care ar putea-o urma a însemna, cel mai probabil, o implozie a partidului. Opoziţia este, în acest moment, ţinută doar în culise, de rezervă, în cazul în care scenariul cu aservirea celui mai mare partid din România nu va ieşi. Păcat, pentru că, într-o Românie reală, partidele unite de dreapta ar putea învinge întotdeauna PSD şi acoliţii săi. Nu însă şi în România aservită intereselor „strategice”. 

Mihai ROMAN

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *