După 40 de ani, Flacăra Horezu ajunge din nou în şaisprezecimile cupei, după victoria din Treapt, 2-1 cu FC Argeş. În faza următoare, după tragerea la sorți efectuată joi, Flacăra va juca cu echipa de Liga 1, Astra Giurgiu!

 În urmă cu 40 de ani, Horezu pierdea în şaisprezecimile cupei, 0-2 cu CS Târgovişte, iar unul din jucătorii Flacărei de atunci, Valentin Grigorescu este acum preşedintele clubului. „Echipa actuală a egalat performanţa noastră şi sper să o întreacă. Vrem să aducem la Horezu cea mai bună echipă, dacă se poate CFR Cluj şi să aducem fanilor o altă bucurie” a anunţat Valentin Grigorescu.

Pe un gazon impecabil, apreciat şi de Nicolae Dică, vâlcenii şi-au apropiat victoria după două faze fixe.

După un început mai bun al argeşenilor, în minutul 26, după o lovitură liberă aproape de colţul terenului, Covalschi centrează şi golgheterul gazdelor, Mansour înscrie cu capul. Antrenorul-jucător Adi Popa ratează de puţin desprinderea în minutul 33. Argeşul nu a reuşit să creeze pericol nici în partea secundă, chiar dacă intrarea lui Blejdea a revitalizat parţial atacul oaspeţilor.  Argeşenii reuşesc egalarea în minutul 82, după o lansare excelentă a lui Panait pentru Blejdea, ultimul pătrunde pe flancul stâng şi înscrie cu un şut plasat.

Golul calificării a venit în minutul 90, când Precup a centrat dintr-o lovitură liberă şi „secundul” Cristi Munteanu s-a înălţat şi a înscris cu capul, iar la Horezu a fost sărbătoare. După 40 de ani, Flacăra este din nou în şaisprezecimile cupei şi aşteaptă să aducă în Treapt o echipă de Liga I.

Perioadă de graţie pentru Mansour

Senegalezul Mansour a înscris din nou pentru Flacăra şi a ajuns la 5 reuşite în startul acestui sezon. „Este mare lucru pentru echipă, am visat să aducem aici echipă de Liga I şi este foarte frumos pentru băieţi. Venirea la Horezu nu este un pas înapoi pentru mine, am 9 ani în Liga I, am jucat în străinătate, am 34 de ani, am venit aici să ajut cât pot şi deocamdată ne merge foarte bine. Avem o echipă bună, avem încredere în noi, ne gândim la victorie la fiecare joc de la Horezu. Nu am preferinţe pentru tragerea la sorţi, sper să mergem şi mai departe în cupă, iar în Liga a III-a să ne batem la promovare” a spus atacantul Flacărei.

Adi Popa vrea să aducă o echipă de Liga I la Horezu

Antrenorul-jucător Adrian Popa speră ca în şaisprezecimile cupei, la Horezu să vină o echipă de Liga I. „Mă bucur că am reuşit să trecem mai departe, felicit echipa pentru atitudine şi mulţumesc suporterilor care ne-au susţinut şi ne-au ajutat mult în acest meci. Ne dorim un parcurs cât mai bun în campionat, iar în cupă să ajungem şi mai spus. Argeşul este  echipă valoroasă, cu jucători foarte buni, dar i-am depăşit prin muncă şi atitudine. Îmi doresc să jucăm la noi acasă cu o echipă de Liga I, nu contează care, suporterii noştri merită să vadă o formaţie de prim eşalon într-un joc oficial”  a declarat Adrian Popa.

Nicolae Sărdărescu: „Am promisiunea certă că CNI începe licitaţiile”

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu aşteaptă ca CNI să dea startul lucrărilor la Stadionul din Treapt. „Am fost la CNI încă o dată pentru baza sportivă, am promisiunea certă că încep licitaţiile pentru a le putea aviza. Baza sportivă va avea nocturnă, hotel, tribună de 1500 locuri, tabelă electronică, vestiare moderne,  poate fi finalizată într-un an şi jumătate”. Baza sportivă din Horezu este înfiinţată în 1968.

Primarul din oraşul ceramicii anunţă că echipa sa nu are vreun obiectiv nici în cupă, nici în campionat. „Echipa este unită, avem jucători foarte buni. Nu avem un obiectiv, decât să jucăm foarte bine, dar noi suntem determinaţi să luăm cât mai multe puncte. Avem salariile la zi, au avut o primă substanţială pentru jocurile de campionat şi săptămâna viitoare vor primi încă o primă pentru victoria cu Argeşul” a anunţat primarul Nicolae Sărdărescu. Jucătorii care au evoluat contra Argeşului îşi vor împărţi suma totală de de 5. 000 lei.

Flacara Horezu – FC Arges 2-1

Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea); spectatori 700

Horezu: D. Vlădoi – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu (cpt.), Covaschi – Precup, Olteanu – Ad. Popa, S. Preda (Simeanu 70′), Georgescu (Stănică 83′) – Mansour (R. Nistor 90+1′). Antrenor: Adrian Popa

FC Argeş: Ducan – Dănescu, Turda (cpt.), Motroc, Moihedja (Şerbănică 40′) – Panait, Brînzan – Al. Popa (Ct. Barbu 55′), N. Popescu, Oancea (Blejdea 68′) – Buhăescu. Antrenor: Nicolae Dică

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *